Öğrenci Merkezli Bir Üniversiteyiz

Öğrenci Merkezli Bir Üniversiteyiz
30.06.2015
722
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, CNN Türk kanalında yayımlanan ‘Eğitim ve Başarı’ ile TGRT Haber kanalında yayımlanan ‘Eğitim ve Yaşam’ programlarına katılarak Sakarya Üniversitesi’ni anlattı.

Gençleri Sakarya Üniversitesi’ne davet eden Rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas, “Aday öğrencilerimiz tercih yapmadan önce mutlaka Kampüsümüze bekliyoruz. Kampüsümüzü gezsinler, fikirlerinin büyük ölçüde değişeceğine inanıyorum. İstanbul’a yakın ama İstanbul’un karmaşasından uzak, rahat, dingin ve tam bir öğrenci atmosferi görecekler” diye konuştu.

Büyük bir aileyiz

Sakarya Üniversitesi’nin 155 bini aşan mezun sayısıyla büyük bir aile olduğuna dikkat çeken Rektör Elmas “Geçtiğimiz hafta mezuniyet törenlerimiz vardı. Binlerce öğrencimizi mezun ettik, mutlu bir şekilde uğurladık. Bu yıl ön lisans, lisans ve lisansüstü seviyelerde verdiğimiz 14 bin mezun ile birlikte 155 bini aşan mezun sayısına ulaşmış olduk. Üniversitemiz 55 farklı ülkeden 2 bin 500 uluslararası öğrenicisi ile birlikte toplam 80 bin öğrencisi, 3 bin çalışanı ve 435 farklı bölümü, örgün eğitimin yanında uzaktan eğitim ve sertifika programlarıyla büyük bir kurum haline gelmiştir” şeklinde konuştu.

Öğrenci merkezli bir üniversite

Sakarya Üniversitesi’nin öğrenci merkezli bir üniversite olduğunun altını çizen Rektör Elmas, “Bizim dünyaya açık, yüksek nitelikli mezunlar yetiştirme misyonumuz var. Bu anlayışı merkeze alıp, üniversitemizdeki tüm etkinlikleri buna göre tasarlıyoruz. Öğrenciler, çalışma ortamları, akademisyenler, üniversitemizin alt yapısın, yönetim biçimini bu anlayış çerçevesinde şekillendiriyoruz” ifadelerini kullandı.

Gençlerle birlikte yönetiyoruz

Gençlerin fikirlerine çok önem verdiklerini belirten Rektör Elmas “Gençler herşeyi çok iyi biliyor. Biz de herşeyi gençlerden öğreniyoruz, onlarla birlikte yapıyoruz. Gençler üniversitemizi ziyaret etsinler, kampüsümüzü gezsinler, web sayfalarımızı ziyaret etsinler, fikirlerinin değişeceğine inanıyorum” diye konuştu.

CNN Türk Eğitim ve Başarı Programını izlemek için: https://www.youtube.com/watch?v=ygiJ0OeNc0o

TGRT Eğitim ve Yaşam Programını izlemek için : https://www.youtube.com/watch?v=oATY6opdm6E

30/06/2015 – HAY
722 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.