Öğrenci Değişimi Başladı

Öğrenci Değişimi Başladı
16.09.2015
348
A+
A-

Öğrenci Değişimi Başladı

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) İlahiyat Fakültesi, Mevlana Değişim Programı öğrenci hareketliliği kapsamında ilk öğrenciler Malezya’ya gitti.

İlahiyat Fakültesi öğrencileri Esra Dikmen, Muhammet Fatih Kirenci, Sinem Sancak, Elif Turpçu ve Şerife Keleş, 2015-2016 öğretim yılı güz döneminde Malezya’nın başkenti Kuala Lumpur’da bulunan Uluslararası İslam Üniversitesi’nde (International Islamic University Malaysia) öğrenim görecekler.

1983 yılında İslam İşbirliği Teşkilatı’na üye sekiz ülkenin sponsorluğunda kurulan Malezya Uluslararası İslam Üniversitesi, İslam dünyasının önde gelen üniversitelerinden birisidir. Üniversitenin çatısı altında lisans, yüksek lisans ve doktora eğitimi verilen 13 fakülte bulunmaktadır.

İlahiyat Fakültesinden Malezya Uluslararası İslam Üniversitesi giden bu ilk öğrenciler, daha sonraki yıllarda gidecek öğrencilere de önderlik etmiş olacaklar.

İlahiyat Fakültesi öğrencilerinin Mevlana Değişim Programı kapsamındaki hareketlilikleri Malezya ile sınırlı değil. Fakülte öğrencileri Rabia Salur, Emel Yılmaz, Ayşe Kara, Sümeyye Atıcı, Esra Başak, Gülbeyaz Tokay da yine aynı program çerçevesinde Ekim ayında Zerqa Üniversitesinde öğrenim görmek üzere Ürdün’e gidecekler. Ürdün’ün başkent Amman’dan sonraki ikinci büyük şehri Zerqa’da bulunan ve şehirle aynı adı taşıyan Zerqa Üniversitesi ülkenin önde gelen yükseköğrenim kurumlarından birisini olarak kabul ediliyor.

Öğrencilerinin yurtdışı yükseköğretim kurumlarında belirli bir süre öğrenim görmelerinden büyük bir memnuniyet duyduklarını ve bunun öğrencilerin akademik gelişimlerine önemli katkılar sağlayacağına inandıklarını ifade eden İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. H. Mehmet Günay, SAÜ İlahiyat Fakültesi Vakfı’nın da Mevlana Değişim Programı Kapsamında yurtdışına giden öğrencilere destek sağladığını söyledi.

17/09/2015 – HAY

 
348 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.