Öğrenci Affı Başvuruları

Öğrenci Affı Başvuruları
12.06.2018
2.619
A+
A-

Sakarya Üniversitesi 7143 Sayılı Kanun Kapsamında Öğrenci Affı Başvuruları

*09.05.2018 tarih ve 7141 sayılı kanun ile kurulan Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’ne bağlanan fakülte/yüksekokul/meslek yüksekokulu başvuruları alınacak ancak, değerlendirme ve kesin kayıt işlemleri ilgili üniversite yönetimince yapılacaktır.

BAŞVURU TARİHLERİ:

18.05.2018 – 18.09.2018

18.05.2018 tarih 30425 sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe girmiş olan 7143 Sayılı Kanun ile 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanununa eklenen Geçici 78 inci madde hükümlerine göre, “Üniversitemizden ilişiği kesilenlerin yeniden öğrenime devamlarının sağlanmasına ilişkin bilgiler” aşağıda belirtilmiştir.

A. BAŞVURU KOŞULLARI

1-Terör (Milli Güvenlik Kurulunca Devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti veya iltisakı yahut bunlarla irtibatı) suçundan hüküm giyenler hariç olmak üzere;

a. Kanunun yürürlüğe girdiği tarihe kadar Hazırlık Sınıfı ve Dikey Geçiş sürecinde iken kendi isteği ile veya her ne sebeple olursa olsun ilişiği kesilen intibak öğrencileri,

b. Önlisans, Lisans Tamamlama ve Lisans (lisansüstü af başvuruları ilgili enstitüler tarafından yapılacaktır) düzeyinde öğrenim görmekte iken Kanunun yürürlüğe girdiği tarihe kadar, kendi isteği ile veya her ne sebeple olursa olsun ilişiği kesilenler,

GEREKLİ BELGELER (a ve b şıkkı kapsamında olanlar)

1-Başvuru Dilekçesi (Tıklayınız)

2-Kimlik Fotokopisi,

3-Adli güncel Sicil Kaydı (e-devlet üzerinden alınabilir),

4-Son altı ay içinde çekilmiş 3 adet vesikalık fotoğraf

5-Erkek adaylar için askerlik durum belgesi

c. Üniversitemizin herhangi bir programına ÖSYM tarafından yerleştirildiği halde kayıt yaptırmayanlardan bu durumu belgelendirenler, Kanun’dan yararlanmak üzere başvuru yapabilecektir.

GEREKLİ BELGELER (c şıkkı kapsamında olanlar)

1-Başvuru Dilekçesi,

2-Kimlik Fotokopisi,

3-Lise Diploması Aslı (kayıttan sonra teslim edilecektir),

4-ÖSYM yerleştirme belgesi,

5-Adli güncel Sicil Kaydı (e-devlet üzerinden alınabilir),

6-Son altı ay içinde çekilmiş 3 adet vesikalık fotoğraf.

7-DGS ile yerleşen öğrenciler için, Önlisans Diploması Onaylı (Noter/Mezun Olduğu Üniversite) Fotokopisi

2-18.05.2018 tarihinden itibaren ilişiği kesilen öğrenciler bu kanun hükümlerinden faydalanamaz.

3-Kanunun yürürlüğe girdiği tarihte Askerlik görevini yapmakta olup, öğrenime başlama hakkından faydalanmak isteyenler, terhis tarihlerinden itibaren iki ay içinde şahsen başvuru yapabilir.

B. BAŞVURU YERİ

Üniversitemiz Esentepe Kampüsü’nde Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına şahsen müracaat edilmesi gerekir, diğer usullerle müracaat kabul edilmez.

C. GENEL HÜKÜMLER

1- Kanundan yararlanarak öğrencilik hakkı kazananların askerlik tecil veya tehir işlemleri hakkında, 21/6/1927 tarihli ve 1111 sayılı Askerlik Kanununun 35 inci maddesi hükmü uygulanır. Bunlardan askere alınması gerekenlerin ise istemeleri halinde askerlik süresi boyunca öğrenim hakları dondurulur. (Müracaat süresi içinde askerlik zamanı gelmiş olanların askerlikleri tecil edilmiş sayılır. Bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihte askerlik görevini yapmakta olanlar terhislerini takip eden 2 ay içinde ilgili yükseköğretim kurumuna başvurmaları halinde bu maddede belirtilen haklardan yararlandırılır./7143 sayılı kanun)

2- 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanununa eklenen Geçici Madde 78 inci madde hükümlerinden yararlanarak Üniversitemizde öğrenci statüsü kazananlar başvurmaları halinde Anadolu Üniversitesi, Atatürk Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi bünyesindeki açık öğretim önlisans veya lisans düzeyindeki eşdeğer bölümlere yatay geçiş yapabilirler. Bu maddenin uygulanmasına ilişkin usul ve esasları belirlemeye Yükseköğretim Kurulu yetkilidir.

D. DİĞER HUSUSLAR

7143 Sayılı Kanun’dan yararlanmak için ilişiğinin kesildiği üniversiteye başvurarak kayıt yaptıran ve YÖKSİS veri tabanına aktarılan öğrenciler, işi veya ikametinin Sakarya sınırları içerisinde bulunduğunu belgelemeleri, üniversiteye giriş yılı itibarıyla geçmek istediği Üniversitemiz eşdeğer bölüm/program taban puanını sağlamaları ve Üniversitemiz Senatosunun uygun görmesi halinde yatay geçiş yapabilirler.

GEREKLİ BELGELER

1-Başvuru Dilekçesi,

2-Kimlik Fotokopisi,

3-ÖSYS sonuç belgesi aslı

4-Geldiği Üniversiteden Alınmış Onaylı Öğrenci Belgesi,

5-Geldiği Üniversiteden Alınmış Onaylı Transkript (Not durum çizelgesi),

6-Geldiği Üniversiteden Alınmış Onaylı Ders Planı ve İçerikleri,

7-Adli güncel Sicil Kaydı (e-devlet üzerinden alınabilir),

8-Son altı ay içinde çekilmiş 3 adet vesikalık fotoğraf.

9-İşi veya ikametine ait belge

İLETİŞİM BİLGİLERİ

Sakarya Üniversitesi Rektörlüğü Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı

SORU VE SORUNLAR İÇİN LÜTFEN akina@sakarya.edu.tr mail adresinden bize ulaşınız.

 

BAŞVURU İŞLEMLERİ

http://www.ogrisl.sakarya.edu.tr/tr/duyuru/goster/75272/7143-sayili-kanun-kapsaminda-ogrenci-affi-basvurulari

BAŞVURU DİLEKÇE ÖRNEKLERİ

http://www.ogrisl.sakarya.edu.tr/sites/ogrisl.sakarya.edu.tr/file/AF_BASVURU_DILEKCE_ORNEKLERI.pdf

 
2.619 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.