Nükleer Yapı Çalıştayı

Nükleer Yapı Çalıştayı
07.09.2015
905
A+
A-

Sakarya Üniversitesi’nde ‘Uluslararası 8. Nükleer Yapı Özellikleri Çalıştayı’ gerçekleştirildi.

SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen çalıştayın açılışına SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, SAÜ Fen Edebiyat Dekanı Prof. Dr. Yılmaz Daşçıoğlu, Fizik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Recep Akkaya, SAÜ’lü ve yabancı akademisyenler katıldı.

Çalıştayın açılışında konuşan Prof. Dr. Recep Akkaya, “Nükleer enerji kontrollü kullanıldığı zaman enerji üretilerek insanlığın yararına olmaktadır, kontrolsüz olarak kullanıldığı zaman insanlığı tehdit etmektedir. Yapılan araştırmalarda atom çekirdeğinin hala keşfedilmemiş yanları var. Bugün burada yaptığımız çalıştaya katılan bilim insanları, dünyada yapılan yeni araştırmalar ve yapılan çalışmalarla alakalı paylaşımlarda bulunacak. Katılan herkese başarılı bir çalıştay geçirmesini, ülkemize ve bilim dünyasına hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Çalıştaya Sakarya Üniversitesi’nin ev sahipliği yapmasından dolayı memnuniyetini dile getiren Rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas, “Son yıllarda ülkemizde de gündemde olan nükleer enerji konusunda yapılacak çalıştay büyük önem arz ediyor. Böyle önemli bir çalıştayı hazırlayan ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Burada bulunan tüm bilim insanlarına başarılı bir çalıştay geçirmesini diliyorum” diye konuştu.

Dağlıca’da yapılan hain saldırıya da değinen Rektör Elmas, “Askerimize yapılan bu saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Şehit olan askerlerimize Allah’tan rahmet, yaralı askerlerimize acil şifa diliyorum” dedi.

07.09.2015 – MA


905 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.