Nehavenk Kıbrıs’ta

Nehavenk Kıbrıs’ta
29.03.2012
604
A+
A-

Nehavenk Türk Müziği Topluluğu Yavru Vatan Kıbrıs’ta bir konser verdi.

Tamamı Sakarya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı öğretim elemanlarından oluşan Nehavenk Türk Müziği Topluluğu Kıbrıs Doğu Akdeniz Üniversitesi’nde 16 Mart Cuma günü bir konser verdi.

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Fen ve Edebiyat Fakültesi, Sanat, Beşeri ve Sosyal Bilimler Bölümü ve Sakarya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı işbirliği ile halka açık düzenlenen konser DAÜ’lülere ve Gazimağusa halkına unutulmaz anlar yaşattı.

Solist Doç. Hatice Selen Tekin, neyde Öğretim Görevlisi Cengiz Atlan, kanunda Öğretim Görevlisi Tuncay Kardaş, vurmalı sazlarda Öğretim Görevlisi Dr. Cemal Karabaşoğlu, kemanda Öğretim Görevlisi Atalay Durmaz ve udda Dr. Ferdi Koç’tan oluşan Nehavenk Türk Müziği Topluluğu ayakta alkışlandı.

Konserin yanı sıra iki üniversite arasındaki ilişkileri güçlendirmeye yönelik görüş alış verişinde bulunuldu.

Nevahenk Türk Müziği Topluluğu

Nevâhenk Türk Müziği Topluluğu 2011 yılı başlarında kuruldu. Doç. Hatice Selen Tekin öncülüğünde çalışmalarına başlayan topluluğun üyelerinin tamamı Sakarya Üniversitesi Devlet Konservatuarı öğretim elemanlarından oluşmaktadır. Topluluğun kuruluş ve varoluş amacı, Türk müziğini tanıtmaktır. Türk müziğini tanıtmayı hedefleyerek kurulan topluluk Türk müziğinin başlangıcından günümüze toplumun yaşantısı ile birlikte geçirdiği değişimi ve gelişimi anlatmak amacı ile bestekarlar ve onların yaşadıkları dönemleri kesitler halinde sunmaktadır.

29/03/2012 – Haber Merkezi
604 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.