Necip Fazıl Kısakürek’i Anma Haftası Başladı

Necip Fazıl Kısakürek’i Anma Haftası Başladı
21.05.2014
1.874
A+
A-

Necip Fazıl Kısakürek’in doğumunun 110. yılı dolayısıyla düzenlenen anma etkinliklerinin açılış töreni Sakarya Üniversitesi’nde yapıldı.

Milli Türk Talebe Birliği tarafından organize edilen “Üstad’ın İzinde” programları kapsamında Sakarya’da da bir dizi etkinlik gerçekleştirilecek. Bu kapsamda SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen açılış törenine Sakarya Valisi Mustafa Büyük, SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, SAÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sami Güçlü, öğretim üyeleri, öğrenciler ile çok sayıda davetli katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Vali Mustafa Büyük, Sakarya nehri üzerinde İkinci Beyazıt Köprüsünde bir gelenek başlattıklarını belirterek, “Necip Fazıl Şiir Akşamları etkinlikleriyle gençlerin Necip Fazıl’ı anlamanın ne kadar önemli olduğunu ortaya koyan çeşitli etkinlikleri, yerel yönetimler, diğer kamu kuruluşları ve üniversitemiz ile gerçekleştirmeye çalıştık” dedi.

Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas da, konuşmasında Milli Türk Talebe Birliği’nin önemli bir kuruluş olduğunu ifade ederek, Sakarya Üniversitesi’nin ev sahipliğinde yapılan bu toplantının kendilerini onurlandırdığını söyledi.

SAÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sami Güçlü ise, üç ilde gerçekleştirilen “Üstad’ın İzinde” programları içerisinde, Sakarya’nın da bir merkez olarak örnek teşkil ettiğini ifade etti.

Konuşmaların ardından Necip Fazıl Kısakürek’in hayatından kesitlerin anlatıldığı bir tiyatro oyunu sahnelendi.

Etkinlikler kapsamında SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde “Üstadın İzinde” adlı bir panel de gerçekleştirildi. Rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas ile SAÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sami Güçlü’nün açılış konuşmalarıyla başlayan panelde, SAÜ öğrencisi Ahmet İlker Pekgöz, Kocaeli Üniversitesi öğrencisi Fatih Demir ve Abant İzzet Baysal Üniversitesi öğrencisi Osman Aydoğan, Üstad Necip Fazıl Kısakürek’in hayatından kesitler sundu.

21/05/2014 – ST
1.874 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.