Ne Yapacağını Bilmeyen Tek Organ Beyin

Ne Yapacağını Bilmeyen Tek Organ Beyin
04.03.2016
834
A+
A-

Sosyal Bilinç ve Fikir Topluluğu (SOBİFT) tarafından düzenlenen “Modern Dünyada Beyin Eğitimi” konferansa konuşmacı olarak katılan Uzm. Dr. Kerem Dündar, beyin gelişimi ile ilgili bilgiler verdi. Dünyaya geldiğinde ne iş yapacağını bilmeyen tek organın beyin olduğunu belirten Dündar, “Bütün organlar haldır haldır çalışırken, beyin aslında hiç bir şey yapmıyor. Sadece o güne kadar çılgınca bağlantı yapıyor. Hiçbir bağlantı işe yaramasa da yine de bağlantı yapmayı sürdürüyor” diye konuştu.

SOBİFT tarafından SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen“Modern Dünyada Beyin Eğitimi” adlı bir konferansa tıp eğitimcisi Uzm. Dr. Kerem Dündar konuşmacı olarak katıldı.

Beyin gelişiminin ana rahmine düşüldüğü andan itibaren başladığını belirten Dr. Dündar,  “Sinir dokusu ise gelişmeyi dokuzuncu ayın sonuna kadar sürdürüyor. Dünyaya geldiğinde ne iş yapacağını bilmeyen tek organ beyindir. Bütün organlar haldır haldır çalışırken, beyin aslında hiç bir şey yapmıyor. Sadece o güne kadar çılgınca bağlantı yapıyor. Hiçbir bağlantı işe yaramasa da yine de bağlantı yapmayı sürdürüyor” diye konuştu.

Fonksiyonel bağlantılar beyindeki farkı yaratıyor

Beyin eğitiminin modern dünyadaki şeklini anlatan Dündar, insanın dünyaya hiçbir fonksiyonla gelmediğini ancak bir kapasiteyle geldiğini söyledi. Dündar, “İnsanların arasında ilerleyen yıllarda ortaya çıkan fark, beynin yapısıyla değil, fonksiyonel bağlantıları ne kadar etkili kullandığıyla alakalı oluyor” diye konuştu.

Dündar, konferansın devamında zenginleştirilmiş çevrenin önemi, beynin verdiği tepki, beyindeki önemli olan yazılımlar, hayal gücü, kararsızlık zamanı gibi konular hakkında ayrıntılı bilgiler verdi.

Konferansın sonunda öğrencilerin sorularını yanıtlayan Uzm. Dr. Kerem Dündar’a, SOBİFT tarafından hediye takdim edildi.

04-03-2016 / ME
834 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.