Nanoteknoloji Günleri Sona Erdi

Nanoteknoloji Günleri Sona Erdi
07.12.2011
2.070
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Fizik Topluluğu (SAÜFİT) tarafından organize edilen “2. Nanoteknoloji Günleri” etkinliği sona erdi.

Sakarya Üniversitesi Fizik Topluluğu (SAÜFİT) tarafından organize edilen “2. Nanoteknoloji günleri etkinliği SAÜ Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleştirildi. Etkinliğin 2. gününe, Bilkent Üniversitesi Öğretim Üyeleri Yrd. Doç. Dr. Mustafa Özgür Güler ve Yrd. Doç. Dr. Aykutlu Dana konuşmacı olarak katıldı.

Sağlık alanında nanoteknoji çalışmalarını yapan Yrd. Doç. Dr. Güler, sağlık alanında nanoteknoloji ve sistemleri konusu üzerine sunum yaptı. Güler, dokularda oluşan yaralar, damar tıkanıklığı gibi durumlarda nanoteknolojinin kullanımı ve yapılan çalışmalardan bahsetti.

Yrd. Doç. Dr. Aykutlu Dana “Grafen Sisteminde Elektrokimyasal Etkiler, Optoelektronik ve Nanoelektronik Uygulamaları” konulu bir sunum yaptı.  Grafenin tabakalı bir yapı olmasıyla birlikte zayıf bağları kimyasallarla ayrıştırarak yapışkanlık etkisi oluşturduğunu dile getiren Yrd. Doç. Dr. Aykutlu Dana, Grafenin bant yapısı nedeniyle elektrik akımıyla birleşince iletkenliği arttırıcı özelliği olduğunu ve projelerinin de iletkenlik amaçlığı olduğunu söyledi.

Oturumunun sonunda, etkinliğe katılan konuşmacılara SAÜ Fen Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ali Çoruh tarafından plaket takdim edildi.

 

06/12/2011 – Berna Arabacıoğlu

 
2.070 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.