MYO’larda Yeni Dönem

MYO’larda Yeni Dönem
08.10.2011
612
A+
A-

Sakarya Üniversitesi meslek yüksekokullarında nitelikli insan gücünü arttırmaya yönelik başlatılan çalışmalara Otokar’dan da destek geldi.

Sakarya Üniversitesi meslek yüksekokullarında okuyan öğrencilerin istihdama yönelik yetişmelerini sağlamak amacı ile başlatılan girişimlere, Sakarya’nın Arifiye İlçesi’nde bulunan Türkiye’nin en büyük otomotiv ve savunma sanayi şirketlerinden olan Otakar da destek verdi.

Sakarya Profesyoneller Derneği Başkanı ve Koç Holding yöneticilerinden Gökhan Taşdeviren’in Sakarya Meslek Yüksekokulu’nu ziyareti sırasında destek sözüyle başlayan süreç, ekipmanların teslim edilmesiyle sonuçlandı. Sakarya Üniversitesi Sakarya Meslek Yüksekokulu’nda Otomotiv Bölümü öğrencilerinin eğitimlerinde kullanılmak üzere 2 adet aks, 1 otobüs motoru, 1 hidrolik kesme makinesi, 1 radyatör eğitim seti, 1 küçük daire kesme makinesi hibe edildi.

Sakarya Meslek Yüksekokulu (SMYO) Otomotiv Atölyesi’nde gerçekleşen teslim törenine Sakarya Üniversitesi Meslek Yüksekokulları Koordinatörü ve SMYO Müdürü Doç.Dr. Mehmet Sarıbıyık, Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Abdullah Uzun, Otokar yetkilisi Kayhan Çelen katıldı.

Sakarya Üniversitesi meslek yüksekokullarının, son dönemde başlattığı atılımlarla mesleki eğitim alan öğrencilerin sektörlerinde daha etkin bir şekilde yer almaları hedefleniyor. Sakarya Üniversitesi Meslek Yüksek Okulları Koordinatörü Doç. Dr. Mehmet Sarıbıyık, sanayi ve işletmelerin ihtiyaç duyduğu nitelikli insan gücünü yetiştiren en önemli kaynaklardan birinin meslek yüksekokulları olduğuna vurgu yaparak Sakarya’nın potansiyelini öğrencilerle buluşturmaya devam edeceklerini söyledi. Sarıbıyık, eğitime verdikleri destekten dolayı Koç Holding’e ve Otakar Genel Müdürü Serdar Görgüç’e teşekkür ederek “Okulumuza kazandırılan bu yeni araçlarla öğrencilerimizin sektörleriyle ilgili eğitimlerine önemli bir katkı sağlanmıştır. Bizler bir taraftan okul bünyesinde eğitimi daha etkin hala getirirken bir taraftan da öğrencilerimizin kendi alanlarıyla ilgili kurum ve kuruluşlarla olan bağlarını arttırmayı hedefliyoruz. Bu kapsamda başlattığımız 3+1 uygulaması gerek öğrencilerimiz gerekse de kurum ve kuruluşlarımız tarafından memnuniyetle karşılanıyor.” dedi.

 

08/10/2011- SAÜ BHİM

 
612 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.