Mühendisten İyi Bir Yönetici Olur

Mühendisten İyi Bir Yönetici Olur
05.10.2016
824
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Akademik ve Sosyal Gelişim Merkezi’nce (SASGEM-Mühendislik, Teknoloji, Bilgisayar Bilişim) düzenlenen Çarşamba konferanslarının bu dönemki ilk programı, “Çalışma Hayatının Değişken Dinamikleri” adlı konferans ile başladı.

SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşen ve Sakarya Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürü Rüstem Keleş’in konuşmacı olarak yer aldığı konferansa Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, Sakarya Teknokent Müdürü Prof. Dr. Tahsin Engin, Teknoloji Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Gökhan Ergen, Mühendislik Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Hakan Aslan ile akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, konuşmasında mühendis adayı öğrencilere yönelik iş hayatında başarılı olmanın yollarını anlatan bir sunum yaptı. Çalışma hayatında yönetim ve organizasyon süreçlerinden bahseden Keleş, mühendislerin iyi bir yönetici olabileceğini, bunun da yolunun mühendis adayı öğrencilerin bu alanda kendilerini geliştirmesinden geçtiğini anlattı. Keleş, şunları söyledi: “Küresel gelişmeler organizasyonları o kadar etkiliyor ki, çoğu zaman yöneticilerin de önüne geçiyor. Bu dinamiği besleyen ana faktör ise rekabettir. Rekabet de sadece ekonomik alanda değil, siyasal ve sosyal alanlarda da oldukça öne çıktı. Rekabet toplumda artık yönetim biçimlerini belirliyor. Vatandaş tercihlerini etkilediği için de organizasyonlar ve yöneticiler, bu rekabetin gerektirdiği talepleri dikkate almak zorundalar. Yönetici olmanın da gerektirdiği bir takım özellikler vardır. Bir yönetici saha analiz kabiliyet ve kapasitesi, kurumsal kapasite geliştirme ve yönetme, vizyon ve risk alma, bilgi organizasyonu, teknoloji kullanımı ve sistem kurma becerisi gibi özelliklere sahip olmalıdır.”

SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş’e konuşmasının ardından Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık tarafından hediyeleri takdim edildi.

05-10-2016 / ST


824 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.