Mühendislik ve Sanayi Söyleşisi

Mühendislik ve Sanayi Söyleşisi
24.03.2017
661
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Makine Mühendisliği Topluluğu tarafından “Mühendislik ve Sanayi” konulu bir söyleşi düzenlendi.

SAÜ Kültür ve Kongre Merkez’inde gerçekleşen söyleşiye SAÜ Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Erdal Karadeniz konuşmacı olarak katıldı.

Bilgi bizim için en büyük silahtır

Eski çağlardan bu yana birçok değişim meydana geldiğini, bu değişimlerin zor ve zaman alarak gerçekleştiğini ifade eden Yrd. Doç. Dr. Karadeniz, “Bilgi bizim için en büyük silahtır. Hiçbir şey birden bire olmaz. Belirli bir emek sarf etmemiz, biraz çaba göstermemiz gerekiyor. Bunu birden bire yapmaya kalkarsanız büyük hasarlarla karşılaşabilirsiniz. Yaptığımız her şeyin bilincinde ve farkında olmalıyız” diye konuştu.

Sistemi iyi okumamız gerekiyor

Her alandaki gelişmelerin yakından takip edilmesi gerektiğine dikkat çeken Yrd. Doç. Dr. Erdal Karadeniz, şöyle devam etti: “Böylece kendi mesleğimizde daha çabuk ilerleme fırsatını elde ederiz. Bu da bizi daha mutlu yapar. Bu mutluluk ise işimizde daha başarılı olmamızı, aynı zamanda kendi özel hayatımızda da daha mutlu olmamızı sağlar. Kısaca özetlersek, sistemi iyi okumamız, sistemin getirdiği yenilikleri takip etmemiz, iyi analiz etmemiz gerekiyor.”

Yrd. Doç. Dr. Karadeniz, program sonunda katılımcıların sorularını yanıtladı.

24-03-2017 / Cansu Evcim
661 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.