Mühendislik Mezuniyet

29.06.2016
311
A+
A-

Başlangıcın İlk Günündeyiz

SAÜ Mühendislik Fakültesi Mezuniyet Töreni’nde bir konuşma yapan Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, “Öğrencilerimiz için yeni bir hayatın kapıları açılıyor. Bu mezuniyet töreni bir bitişin değil bir başlangıcın ilk günüdür” dedi.

Sakarya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi 2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni gerçekleştirildi.

Sakarya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi 2015-2016 yılı mezuniyet töreni, Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Ali Yalçın, Prof. Dr. Musa Eken, Prof. Dr. Ümit Kocabıçak, Prof. Dr. Atilla Arkan, SAÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Orhan Torkul, çeşitli kuruluşların temsilcileri, akademisyenler, öğrenciler ve velilerin katılımı ile SAÜ Spor Bilimleri Fakültesi Stadyumu’nda gerçekleştirildi.

Mezuniyet Töreni’nde bir konuşma yapan Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, “Sakarya Üniversitesi’nin bu seneki mezunları ile birlikte 170 bine yakın mezun verdi. Sakarya Üniversitesi, ülkemizin dört bir yanında, yurtdışında hem kamu hem de özel kuruluşlarında üniversitemiz mezunlarının başarılı görmek bizleri onurlandırıyor. İnşallah sizlerde çok iyi işlere imza atarak hem üniversitemizi hem de ülkemizi ileri seviyelere taşıyacaksınız” ifadelerini kullandı.

Mühendislik Fakültesi’nin Sakarya Üniversitesi’nin ilk fakültesi olduğunu belirten Rektör Elmas, “İş hayatına atıldığınızda da göreceksiniz. Sakarya Üniversitesi mezunları her alanda karşınıza çıkacak. Sizlerde bu ailenin bir parçasısınız. Yolunuzda, bahtınızda açık olsun. Hepinizi saygı ve sevgi ile selamlıyorum” dedi.

Bu sene 8 bölümden mezun olan 950 genç mühendis ile Sakarya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi mezunlarının sayısının 17 bin 340’a ulaştığını belirten SAÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Orhan Torkul, “Burada bulunan tüm genç mühendislerimizi gönülden kutluyorum. Öğrencilerimiz yoğun bir disiplinle çalışarak bugünlere ulaştı. Sizler sadece kendiniz ve aileniz için değil, ülkemiz ve insanlık içinde çalışmak ve başarılı olmak zorundasınız” dedi.

Mesleğinizi hakkıyla en iyi şekilde icra etmeleri konusunda mezun öğrencilere tavsiyelerde bulunan Prof. Dr. Torkul, “Kendinizi geliştirerek, bilgiyi tecrübe hamurunda yoğurmalısınız. Sizleri bugüne yetiştiren ailenizi, ülkenizi ve üniversitenizi unutmamanız temennisi ile hepinize üstün başarılar diliyorum. Yolunuz, bahtınız ve talihiniz açık olsun. Yüzünüz hep gülsün” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından dereceye giren öğrencilere plaketleri, Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Rektör Yardımcıları, SAÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Orhan Torkul ve Mühendislik Fakültesi akademisyenleri tarafından takdim edildi.

2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı okul birincisi Malik Akyüz duygu ve düşüncelerini törene katılanlar ile paylaştı.

Tören, Mühendislik Fakültesi öğrencilerin keplerini fırlatması ile sona erdi.

29.06.2016 – YC

 
311 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.