Mühendislik Fakültesi’nden Proje Tanıtım Toplantısı

Mühendislik Fakültesi’nden Proje Tanıtım Toplantısı
08.02.2017
768
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi tarafından “Proje Tanıtım Toplantısı” düzenlendi.

SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen toplantıya SAÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Orhan Torkul, SAÜ Çevre Mühendisliği bölümü öğretim üyeleri Prof. Dr. Ayhan Şengil, Prof. Dr. Hakan Soyhan, Otomotiv Sanayii Derneği Genel Sekreteri Osman Sever ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Sanayi Kaynaklı Hava Kirliliği ve Entegre Kirlilik Önleme ve Kontrol Şube Müdürü Ülkü Füsun Ertürk katıldı. Toplantıda, Mühendislik Fakültesi bünyesinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı projelerinin entegre çevre izni başlıklı sunumu katılımcılarla paylaşıldı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın hava kirliliğini engelleme noktasındaki çalışmalarını süreçleriyle birlikte anlatan Ülkü Füsun Ertürk, bakanlığın otomotiv sanayi ile ilgili çalışmalarını ve mevzuat içeriklerini aktardı.

Otomotiv Sanayii Derneği Genel Sekreteri Osman Sever ise Avrupa Birliği’nin karar geliştirme sürecinde dikkat ettiği konulara değinirken, bunun en önemli noktalarından birinin Ekonomik Etki Analizi olduğunu söyledi. Sever, “Otomotiv sektörü Türkiye’de eskiden bir kayıktı, artık bir yük tankeri oldu. Geçen yıllar içerisinde hızla ve istikrarlı bir şekilde büyüme devam etti. Ülke ekonomisi için büyük bir istikrar gösterdi” sözleriyle Türk otomotiv sektörünün iş hacminin büyüklüğünün altını çizdi.

SAÜ Çevre Mühendisliği öğretim üyesi Prof. Dr. Ayhan Şengil de proje çalışmalarının sonuç değerlendirmelerine değindi. Prof. Dr. Şengil, Çevre ve çevre kirliliği konularında Avrupa Birliği ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın hazırladığı yönlendirici önemli raporlar hakkındaki incelemeleri katılımcılara anlattı.

Seminerin kapanış konuşmasını ise Prof. Dr. Hakan Soyhan gerçekleştirdi.

07.02.2017 / FÖ
768 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.