Mühendislik Fakültesi Akademik Kurul Toplantısı Yapıldı

Mühendislik Fakültesi Akademik Kurul Toplantısı Yapıldı
11.10.2019
2.535
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Mühendislik Fakültesinin 2019-2020 Eğitim Öğretim Yılı Akademik Kurul Toplantısı gerçekleştirildi.

SAÜ Kültür ve Kongre Merkezinde yapılan toplantıya SAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hatem Akbulut, Sakarya Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Şakir Görmüş, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Alp ile öğretim üyeleri katıldı.

Mühendislik Fakültesi Hakkında

Toplantının açılış konuşmasını yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hatem Akbulut, Mühendislik Fakültesinin köklü bir fakülte olduğunu ve akreditasyon ile Ar-Ge süreçlerinde öncülük ettiğini söyledi. Sakarya Üniversitesinin 2019 yılı içerisinde almış olduğu 23 dış kaynaklı projenin 9’unun Mühendislik Fakültesi kaynaklı olduğunu belirten Akbulut, sektör derslerin birçoğunun Mühendislik Fakültesi kapsamında açıldığını, şehir, bölge ve ülkenin öncelikli teknolojik alanlarıyla entegrasyonu sağlamayı amaçladıklarını ve bunun Teknokent ile fakülte arasında bir ara yüz oluşturacağını anlattı.

“Teknokentin başarısı Sakarya Üniversitesi başarısıdır”

Sakarya Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Şakir Görmüş de en önemli paydaşlardan birisinin Mühendislik Fakültesi olduğunu söyledi. Görmüş, “Toplam başarılı proje sayısı 185’dir. Bizim hazırlayıp sunduğumuz projelerin yüzde 57’si kabul edildi. Mühendislik Fakültesi bunlardan ağırlıklı olan kısmını oluşturuyor. Teknokent daha çok yazılım mühendisliği ağırlıklıdır. Biz Sakarya Teknokent olarak sadece Sakarya’ya hizmet vermiyoruz. Teknokent’in başarısı aslında Sakarya Üniversitesinin başarısıdır” diye konuştu. Görmüş, konuşmasının devamında sektör ve firmalar hakkında bilgiler vererek, akademisyenlerin sektöre atılmaları ve sektöre uyum sağlamaları konularını ele aldı.

Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Alp ise fakültenin geliştirilmesi gereken yönlerini dile getirerek, gelişim yönünde oluşturulan projelerden bahsetti.

Toplantının devamında akademisyenlere plaket takdim edildi.

10.10.2019 / Neslihan Açıkgöz – Nurşen Şügür


2.535 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.