Mühendislik Eğitimi Çalıştayı Başladı

Mühendislik Eğitimi Çalıştayı Başladı
02.10.2013
554
A+
A-

Bu yıl 3’üncüsü düzenlenen “Teknoloji Fakültelerinde Mühendislik Eğitimi Çalıştayı” Sakarya Üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezi’nde başladı.

1 Ekim Salı günü başlayan ve iki gün sürecek çalıştayın açılış törenine YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Durmuş Günay, SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, SAÜ Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık ve Boydak Holding Ceo’su Memduh Boydak katıldı.

Açılış töreninde “Yükseköğretimde Yönetim Modeli” adlı bir sunum yapan SAÜ Rektörü Prof. Dr. Elmas, akademisyenlerin bürokratik işlerinin azaltılması ve akademisyenlerin asıl işi olan eğitim işlerine daha çok yoğunlaşmaları amacıyla Sakarya Üniversitesi Bilgi Sistemi’ni (SABİS) oluşturduklarını anlattı. Rektör Elmas, yaklaşık üç ay sürede oluşturulabilen kurumsal raporların artık anlık denebilecek kısa bir sürede hazırlanabildiğini ifade ederek, “Teknoloji Fakültemiz ile birlikte strateji yönetim modeline dayanarak oluşturduğumuz bu sistem sayesinde üniversitede bürokrasiyi asgari düzeye indirdik. Ders kayıtlarını kısa sürede tamamlayarak eğitim-öğretimin tam zamanında başlamasını sağladık” diye konuştu.

YÖK Yürütme Kurul Üyesi Prof. Dr. Günay da, Teknoloji Fakültelerinin kuruluş sürecini ve Türkiye’deki dünyadaki mühendislik sistemlerini karşılaştırdı. Teknik Eğitim Fakültelerinin artık ihtiyaca talep vermediğini ve bu fakültelerden de sürekli kapatma talebi aldıklarını anlatan Günay, bu nedenle Teknoloji Fakültelerini kurarak eğitim müfredatını dünyadaki başarılı örneklere uygun olarak en baştan oluşturduklarını söyledi.

Teknoloji Fakültesi’nin ilk mezunlarını 7+1 programı aracılığıyla sanayiyle buluşturmaktan mutluluk duyduklarını ifade eden SAÜ Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, bu yıl taleplerin karşılanamadığını ancak gelecek yıllarda programa katılan öğrenci sayısının artırılacağını kaydetti.

Boydak Holding Ceo’su Memduh Boydak ise şirketlerinin kurumsal değerlerini genç mühendis adaylarıyla paylaşarak, mühendislikte psikoloji yönetimi ve iş yönetiminin önemini anlattı.

01/10/2013 – ST
554 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.