MÜDEK Akreditasyonu

MÜDEK Akreditasyonu
09.07.2013
1.679
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nin bazı bölümlerine 2015 yılına kadar MÜDEK tarafından akreditasyon verildi.

Sakarya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi bölümleri, birinci ve ikinci öğretim programları, uluslararası alanda geçerliliği olan Mühendislik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği”nden (MÜDEK) 30 Eylül 2015 tarihine kadar akreditasyon aldı.

MÜDEK tarafından görevlendirilen değerlendiriciler Mühendislik Fakültesinin toplamda 6 bölümünü inceledi. Ziyaretleri sırasında her bir bölüm ve program için laboratuvarlar, verilen dersler, yapılan araştırmalar ve projeler detaylı olarak incelendi. Bölümlerin fiziksel altyapılarının yanı sıra sahip olunan bilişim sistemi ve öğrencilerin kullanabildiği sosyal imkânlar da değerlendirildi.

MÜDEK’in uluslar arası akreditasyon komiteleri tarafından tanınıyor olmasıyla değerlendirmeden geçerek akreditasyon almış birinci ve ikinci öğretim mühendislik eğitim programları, başta ABD’nin mühendislik programları değerlendirme kuruluşu ABET’in olmak üzere akreditasyon kuruluşlarının akredite ettiği mühendislik eğitim programlarına eşdeğer kabul edilmektedir.

Akredite edilen mühendislik bölümleri şunlardır; Elektrik – Elektronik Mühendisliği Birinci ve İkinci öğretim, Makine Mühendisliği Birinci ve İkinci öğretim, İnşaat Mühendisliği Birinci ve İkinci öğretim, Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Birinci ve İkinci öğretim, Endüstri Mühendisliği Birinci ve İkinci öğretim, Çevre Mühendisliği Birinci ve İkinci öğretim.

09/07/2013 – CP


1.679 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.