MÜDEK Akreditasyonu

MÜDEK Akreditasyonu
12.03.2015
730
A+
A-

Mühendislik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği  (MÜDEK)Sakarya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi ve Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri Fakültesi bölümlerini değerlendiriliyor.

MÜDEK tarafından görevlendirilen 20 değerlendirici, Mühendislik Fakültesi ile Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri Fakültesi’nin 15 bölümünde çalışmalara başladı. Yapılan akreditasyon çalışmalarında, her bölüm ve program için laboratuvarlar, verilen dersler, yapılan araştırma ve projeler, bölümlerin fiziksel altyapıları ile sahip olunan bilişim sistemi ve öğrencilerin kullanabildiği sosyal imkanlar da inceleniyor.

SAÜ Mühendislik Fakültesi olarak tüm bölümlerin akreditasyon almaya hazır olduğunu söyleyen Dekan Prof. Dr. Orhan Torkul, “Uluslararası akreditasyon komiteleri tarafından tanınan MÜDEK, üniversitemizin birinci ve ikinci öğretim eğitim programlarını değerlendirecek ve akreditasyon sağlayacaktır. Dolayısıyla eğitim programlarımız başta Amerika’nın mühendislik programları değerlendirme kuruluşu ABET olmak üzere, akreditasyon kuruluşlarının akredite ettiği mühendislik eğitim programlarına eşdeğer kabul edilmektedir” dedi.

13/03/2015 – MA
730 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.