Motivasyon Eğitimi

Motivasyon Eğitimi
06.10.2016
884
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Hizmet İçi Eğitim Şube Müdürlüğü tarafından Motivasyon Becerileri Eğitimi düzenlendi.

SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen eğitime Sakarya Üniversitesi idari personeli katıldı. SAÜ Eğitim Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Mustafa Koç’un konuşmacı olarak katıldığı eğitimde motivasyonun önemi, motivasyon uygulamaları ve bireysel motivasyon konuları ele alındı.

Hayalinizdeki eşi boşayın

İnsanın üç boyutlu bir varlık olduğunu ifade eden Doç. Dr. Koç , “İnsan karşısındakini kontrol edemez, fakat kendisini kontrol edebilir. Evliliğinizde mutlu olmak istiyorsanız hayalinizdeki eşi boşayın. Şüphelerle yargıya varan düşünce tarzımızdan vazgeçin. Esas olan davranışı ortaya çıkaran sebebi bulmadan, insanları tanımadan, varmış olduğumuz sonuçla kimseyi yargılamamalıyız” dedi.

Motive etme yöntemlerinden birinin de kıyaslamak olduğunu dile getiren Doç. Dr. Koç, “Kıyaslarsanız yetersiz hissedersiniz ve bu sizi daha iyi olanı yapabilmek için motive eder. İnsanın doğasının ayrışmaya elverişli değildir,  insanın sadece kendisiyle yarışmalı” şeklinde konuştu.

Her şeyin istek, ihtiyaç, güdü ve davranış ile başladığını söyleyen Doç. Dr. Koç, insanın kendi gücünün farkında olması ve umudunu yitirmemesi gerektiğini ifade etti. Ruh sağlığının bozulmaması için insanı anlamak gerektiğini vurgulayan Doç. Dr. Koç, “Psikoloji kaşınmayan yeri asla kaşımayın der. Karşınızdakini tahrik etmeyin, içinize attıklarınız kötü sonuçlar doğurabilir. Kaşınan yeri kaşırsak sonuca ulaşır ve karşımızdakini anlarız” dedi.

Eğitim sonunda Doç. Dr. Koç dinleyicilerin sorularına yanıt verdi.

06/10/2016 – MA
884 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.