MEYOK Toplantısı Karasu’da Yapıldı

MEYOK Toplantısı Karasu’da Yapıldı
02.01.2012
676
A+
A-

Sakarya Üniversitesi MEYOK Toplantısı Karasu Meslek Yüksekokulu’nda yapıldı.

Sakarya Üniversitesi Meslek Yüksekokulları müdürleri, mesleki eğitimde istihdama yönelik nitelikli iş gücü oluşturma amacıyla Karasu Meslek Yüksekokulu’nda bir araya geldi.

Sakarya Üniversitesi Meslek Yüksekokulları (MEYOK) Koordinatörü ve Sakarya Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Mehmet Sarıbıyık başkanlığında gerçekleşen kahvaltılı toplantıda 3+1 eğitim modeli değerlendirilirken yeni bölüm ve programların açılmasıyla ilgili de kararlar alındı.

3+1’le Nitelikli Eğitim

‘Mesleki Uygulamalar Eğitim Yönergesi’  ile ilgili görüşmelerin yapıldığı toplantıda 3+1 Modeli Tanıtım Broşürü hazırlanması ve modelin tanıtılması için kamu ve özel kurum ve kuruluşlarla bir dizi ziyaretin gerçekleştirilmesi de planlandı.

MEYOK Koordinatörü Sarıbıyık, Meslek Yüksekokulları Müdürleriyle birlikte Türkiye’ye örnek olacak bir projenin hayata geçirildiğini belirterek öğrencilerin 3 dönem okulda eğitim, bir dönem de işletmelerde uygulamalı eğitim göreceklerini söyledi. İş dünyasının nitelikli ve tecrübeli eleman ihtiyacının bu sistemle büyük oranda karşılanacağına dikkat çeken Sarıbıyık “Öğrencilerimizin mezun olduklarında karşılaştıkları ilk soru ‘Tecrüben var mı?’ sorusuydu. Bu sistemle öğrencilerimiz bir dönem kendi bölümüyle ilgili işletmede tam zamanlı çalışarak mezun olduğunda tecrübe sahibi olacak. İş dünyası da ihtiyaç duyduğu elemanı değerlendirme imkânı bulacak.” dedi.

Yeni Bölümler Açılıyor

MEYOK toplantısında ayrıca Sakarya’da ihtiyaç duyulan sektörlere yönelik yeni bölümlerin açılmasına da karar verildi. Bu kapsamda Arifiye Meslek Yüksekokulu’na Otomotiv Teknolojisi, Oto Boya ve Karoserleri, Raylı Sistemler Teknolojisi, Harita ve Kadastro; Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’na Optisyenlik ve Fizyoterapi ve Ferizli Meslek Yüksekokulu’na Moda Tasarımı ile Giyim Üretim Teknolojisi programlarının açılmasına ve bu programlara öğrenci alınması için yapılması gereken çalışmalara hız verilmesine karar verildi.

02/01/2011 – Haber Merkezi


 
676 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.