Mevlana Değişim Programı Sonuçları

Mevlana Değişim Programı Sonuçları
31.07.2014
569
A+
A-

2014-2015 AKADEMİK YILI MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI SONUÇLARI

Yükseköğrenim Kurumu Başkanlığınca yürütülmekte olan Mevlana Değişim Programı bütçe kısıtlamaları nedeni ile yapılan başvuruların incelenmesi ve duyuruları zaman almıştır. Söz konusu bütçe kısıtlamasında;

· Öğrencilerimiz faaliyet sürelerine bakılmaksızın 4 ay süre ile burs desteği alabileceklerdir.
· Öğretim Elemanlarımız faaliyet süresine bakılmaksızın en fazla 21 gün süre ile hibe desteği alabileceklerdir. Ayrıca bir önceki yıl verilen seyahat sağlık sigortası hibe dışı bırakılmıştır.
Yapılan başvurular, tercihler çerçevesinde öğrencilerimizin akademik ortalamaları baz alınarak otomasyon üzerinden gerçekleştirilmiştir. Öğretim elemanlarımızın başvurularında 21 gün üzerinde olanlar 21 gün olarak kısaltılmış, bölümlerden gelen başvurular oranında unvan ve hizmet yılı yukarıdan aşağı olarak değerlendirilmiştir. Yerleştirme sonuçları listesinde yer alan hibe ve burs tutarları 11 Haziran 2014 tarihinde gerçekleştirilen YÖK Yürütme Kurulu toplantısında beyan edilen tutarlar üzerinden takribi olarak hesaplanmıştır.

GİDEN ÖĞRENCİNİN DİKKATİNE
Yukarıda belirtilen açıklamalar çerçevesinde 2014-2015 Akademik Yılı Mevlana Değişim Programı kapsamında faaliyetini gerçekleştirmek isteyen öğrencilerimizin Yurt dışına çıkışları için gerekli işlemlere ivedilikle başlamaları gerekmektedir. Ekli dosyada yer alan MDP Öğrenciler için Yol Haritasını ivedilikle inceleyerek, yerleştirildikleri üniversiteler ile iletişime geçmeleri, Öğrenim Protokollerini yerleştirilen üniversitenin vereceği derslere uygun olarak düzenlemeleri gerekmektedir. Vize ve Pasaport işlemleriniz için yerleştirildiğiniz üniversiteden davet mektubu almanız ön koşuldur. Söz konusu evrak olmaksızın sizlerin pasaport ve vize işlemlerinizin gerçekleştirilebilmesi  imkansızdır. Aşağıda sizlere bildirilen evrakların düzenlenerek tarafımıza teslim edilmesi 15 AĞUSTOS 2014 gününe dek  Müdürlüğümüz Mevlana Ofisine teslim edilmesi mecburidir. Faaliyetten yararlanmaktan herhangi bir sebepten ötürü vazgeçen öğrencilerimizin de aynı tarihe dek bizlere faaliyet ile ilgili nihai kararlarını bildirmeleri gerekmektedir.

GİDEN ÖĞRETİM ELEMANLARININ DİKKATİNE
Yukarıda belirtilen açıklamalar çerçevesinde 2014-2015 Akademik Yılı Mevlana Değişim Programı kapsamında faaliyetini gerçekleştirmek isteyen siz öğretim elemanlarımızdan “Öğretim Elemanı Hareketlilik Formu” nu faaliyetinizi gerçekleştireceğiniz üniversite ile görüşerek düzenlenmiş halini Bölüm Başkanlığınızın onayını takiben 30 Ağustos 2014 tarihine dek Müdürlüğümüz Mevlana Ofisine teslim edilmesi gerekmektedir.

*Düzenlenecek Dökümanlar aşağıdaki linklerde mevcuttur.

Öğretim Elemanı için ; http://www.mevlana.sakarya.edu.tr/index.php?bolum=formlar-belgeler&id=2

Öğrenci İçin ; http://www.mevlana.sakarya.edu.tr/index.php?bolum=formlar-belgeler&id=3

İletişim: mevlana@sakarya.edu.tr / +90264295 50 86

 

MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI SONUÇLARI

 

 
569 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.