Metalurji ve Malzeme Günleri Sona Erdi

Metalurji ve Malzeme Günleri Sona Erdi
16.03.2013
662
A+
A-

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Malzeme Bilimleri Topluluğu tarafından bu yıl 5. si düzenlenen “Ulusal Metalurji ve Malzeme Günleri” sona erdi.

Sakarya Üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezi’nde 13-15 Mart tarihleri arasında düzenlenen etkinliğin son gününe, Şişecam Araştırma ve Teknoloji Direktörü Gülçin Albayrak, Ford-Otosan İzmit Fabrikası Müdür Yardımcısı Cem Temel ve Sarkuysan Genel Müdürü Hayrettin Çaycı konuşmacı olarak katıldı.

Cam Sektörü Üniversitelerden Yeterli Destek Görmüyor

Cam eşyaların çok eski tarihlerden beridir hayatımızda olduğunu belirten Şişecam Araştırma ve Teknoloji Direktörü Gülçin Albayrak, “Camın geleceğini hayatımızdaki yeri kadar önemsemiyoruz. Üniversitelerde seramik bölümünün altında bir dal olarak okutuluyor. Ayrı bir bölüm olması sektöre olan ilgiyi çok daha fazla artıracaktır.” dedi. Albayrak, üniversitelerin yeterli desteği vermesi halinde personel alımlarını meslek yüksekokullarını baz alarak yapacaklarını sözlerine ekledi.

Geleceğinizi Başarılı Olmak Üzerine Kurun

Değerli metallerin dünya üzerindeki üretim ve tüketim miktarlarıyla ilgili değerlendirmelerde bulunarak konuşmasına başlayan ve Sarkuysan Genel Müdürü Hayrettin Çaycı, Türkiye’de birçok değerli madenin bulunduğunu fakat henüz çıkarılması için gereken teknolojinin ülkemize ulaşmadığını belirtti. Öğrencilere tavsiyelerde de bulunan Çaycı, “Geleceğinizi başarılı olmak üzerine kurun. Ücret ve terfi başarıya paralel olarak yükselir. Mevki ve maddi kazanç derdinde olursanız hiçbir zaman başarılı olamazsınız” dedi.

Yerli Otomobil Yerine Yerli Kamyon

Dünya otomobil piyasasında Türkiye’deki fabrikalarının yaptığı üretimin otomobil pazarında etkin rol oynadığını belirten Ford-Otosan İzmit Fabrikası Müdür Yardımcısı Cem Temel Başbakan’ın yerli otomobil isteğine de farklı bir yorum getirdi. Temel, yerli otomobil üretmenin yedek parça, servis ve AR-GE alanında çok büyük sıkıntıları olduğunu ifade etti. Dünyada kamyon ve otobüs üretimindeki eksikliğin göz önünde bulundurulması gerektiğini dile getiren Temel, “Dünyada kamyon ve otobüs üretimi çok yetersiz. Türkiye bu alanlarda üretim yaparsa dünyada piyasanın lideri olacaktır” dedi.

Konferans sonunda öğrencilerin sorularının da yanıtlanmasının ardından konuşmacılara katılımlarından ötürü plaket verildi.

18/03/2013 – ÇP

 
662 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.