Meslek Yüksekokullarında ‘3+1 Modeli’ Anlatıldı

Meslek Yüksekokullarında ‘3+1 Modeli’ Anlatıldı
06.06.2011
737
A+
A-

Sakarya Üniversitesi tarafından geliştirilen ‘3+1 Modeli’ anlatıldı.

Sakarya Üniversitesi (SAÜ), 2011- 2012 Eğitim – Öğretim Yılından itibaren Meslek Yüksekokullarında (MYO) hayata geçireceği ‘3+1 Modeli’ SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen toplantı ile anlatıldı.

Öğrenciler İş Yaşamına Bir Adım Önde Başlayacak

Toplantıda konuşan SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, MYO öğrencilerinin çalışma hayatına adaptasyonunu kolaylaştırmak amacıyla geliştirilen ‘3+1 Sistemi’nin öğrencilerin yararına olduğunu ve bu sayede öğrencilerin iş yaşamına bir adım önde başlayacaklarını söyledi.

Sistemde, çalışan öğrencilerin sigorta primlerinin üniversite tarafından ödeneceğini belirten Elmas, “ Kalifiye iş gücü bulmada kolaylık sağlayacak olan bu projeye işadamlarımızda çok sıcak bakıyor” dedi.

Öğrenciler Maaş Alacak

MYO’larda uygulamanın öneminin vurgulayan SAÜ Meslek Yüksekokulları Koordinatörü Doç. Dr. Mehmet Sarıbıyık “Öğrencilerin alanı ile ilgili teorik bilgileri ve uygulama becerilerinin temelini Meslek Yüksekokullarında, uygulamasını ise işletmelerde gerçekleştirmek amacı bizim yol haritamızdır” dedi. Sarıbıyık, öğrencilerin işletmelerde yer bulmasında işletmelerin ve üniversitenin koordineli bir şekilde çalışacağını söyledi. Öğrencilerin çalıştığı işletmelerden maaş alacağını belirten Sarıbıyık, “Verilecek ücret işletmelerin yapısına göre değişecektir” dedi.

3+1 Modeli Nedir?

3+1 Modeli, alanı ile ilgili teorik bilgileri ve uygulamaya yönelik becerilerin temelini Meslek yüksekokullarında uygulamasını ise işletmelerde gerçekleştirmek amacı ile Sakarya Üniversitesi tarafından geliştirildi. Buna göre, öğrenciler 3 dönem okulda teorik ve uygulamalı dersleri alırken, 1 dönemi kamu ve özel sektör kuruluşlarında çalışarak geçirecekler. Böylece öğrenciler okul okurken iş hayatıyla tanışma fırsatı bulacak ve hayata bir adım önde başlayacaklar.

 

06.06.2011 – Yunus Cam

 

 
737 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.