Mehmet Akif Ersoy Eğitim Fakültesi’nde Anıldı

Mehmet Akif Ersoy Eğitim Fakültesi’nde Anıldı
16.03.2015
725
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Türkçe Eğitimi Bölümü öğrencileri tarafından İstiklal Marşı’nın kabulünün 94. yıldönümü dolayısıyla bir anma programı düzenlendi.

Eğitim Fakültesi konferans salonunda düzenlenen programa Dekan Prof. Dr. Firdevs Karahan, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Alpaslan Okur, Türkçe Eğitim Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Mehmet Özdemir, fakülte öğretim elemanları ile öğrenciler katıldı.

Katılımın yüksek olduğu program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Bölüm öğrencilerinden Doğan Altun, Mehmet Akif Ersoy’un “Bir Gece” şiirini, Berru Zehra Cebeci “Bülbül” şiirini okudu. Ersoy’un “Küfe” adlı şiiri ise Türkçe Öğretmenliği ikinci sınıf öğrencileri Kamil Tosun, Emre Altuntepe, Kübra Özdemir, Merve Çifçi ve Ozan Kaya tarafından canlandırıldı. Programın anlam ve önemini ifade etmek için söz alan Yrd. Doç. Dr. Mehmet Özdemir, İstiklal Marşı’nın kabul süreci ve bu süreç sonrasında yaşananlar üzerine bir sunum gerçekleştirdi. Araştırmalar sonucunda hazırlanan sunumda, Mehmet Akif Ersoy ve İstiklal Marşı ile ilgili bugüne kadar değinilmeyen birçok önemli ayrıntı gündeme getirildi.

Program, Eğitim Fakültesi adına Doç. Dr. Alpaslan Okur’un, Yrd. Doç. Dr. Mehmet Özdemir’e çiçek takdim etmesiyle son buldu.

16/03/2015 – ST


725 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.