Mavi Marmara’nın Özgür Kudüs Yürüyüşü

Mavi Marmara’nın Özgür Kudüs Yürüyüşü
09.12.2015
515
A+
A-

Sakarya Üniversitesi ‘Üniversiteli Akil Gençlik Öğrenci Topluluğu’ tarafından ‘Mavi Marmara’nın Özgür Kudüs Yürüyüşü’ isimli bir söyleşi düzenlendi.

Sakarya Üniversitesi ‘Üniversiteli Akil Gençlik Öğrenci Topluluğu’ tarafından düzenlenen ‘Mavi Marmara’nın Özgür Kudüs Yürüyüşü’ isimli söyleşiye, Mavi Marmara Derneği Başkanı İsmail Yılmaz ve Mavi Marmara Davası Avukatı Cihad Gökdemir konuşmacı olarak katıldı. 8 Aralık Salı günü SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen söyleşiye öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Kur’an Tilaveti ile başlayan söyleşi, Mavi Marmara’da hayatını kaybedenlerin anısına hazırlanan video gösterisi ile devam etti.

Mavi Marmara’nın kardeşliğin sembolü ve insanlığın vicdanı olduğunu belirten Mavi Marmara Derneği Başkanı İsmail Yılmaz, “Gazze’ye 5 kere gitmek nasip oldu, oradaki kardeşlerimizin sizin dualarınıza ihtiyaçları var” dedi. Gazze’ye yardım götüren insanlara yönelik katliam yapıldığını ifade eden Yılmaz, “Türkiye’nin hatta dünyanın çeşitli ülkelerinden farklı inançlara sahip insanlar, Gazze’ye insani yardım götürmek amacı ile bir araya geldi” ifadelerini kullandı.

İsmail Yılmaz, Filistin Toprakları ile ilgili şunları söyledi : “Filistinliler topraklarını İsraillilere satmamıştır. Böyle bir yalan orta atıldı. Halbuki Filistinliler işgal edilen toprakların yüzde 3’ünü bile satmamıştır. Filistin halkı topraklarını satanları da barındırmamışlardır” diye konuştu.

Mavi Marmara Zihinlerde Devrim Yaptı

Mavi Marmara’nın zihinlerde devrim yaptığını ifade eden Yılmaz, “Mavi Marmara, Türkiye’nin arınmasına yardım ediyor. Türkiye, belirli noktalarda arınmış, mesafe katetmişse Mavi Marmara’nın bunda payı vardır. Çünkü zihinlerde devrim yaptı. Nasıl dünyaya ikiyüzlülüklerini çarptıysa aynı şekilde Türkiye’de de bu arınmanın yolunu açtı” dedi.

Mavi Marmara davası ile ilgili süreçleri ve yaşanılan olayları katılımcılar ile paylaşan Avukat Cihad Gökdemir, Mavi Marmara ile ilgili Türkiye, Lahey ve gemide bulunan yabancı yolcuların kendi ülkelerinde açtıkları davaların olduğunu söyledi.

09.12.2015 – YC
515 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.