Matematikçiler Atina’da Toplandı

Matematikçiler Atina’da Toplandı
02.09.2015
624
A+
A-

Matematikçiler Atina’da Toplandı

Bu yıl dördüncüsü düzenlenen “Uluslararası Avrasya Matematik Bilimleri ve Uygulamalar Konferansı (IECMSA – 2015)”, Yunanistan’ın başkenti Atina’da gerçekleştirildi.

Sakarya Üniversitesi (SAÜ), Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi, Kocaeli Üniversitesi, Türk Dünyası Matematikçiler Derneği, Mohammed V Üniversitesi, Hassan II Üniversitesi ve Uluslararası Balkan Üniversitesi’nin destekçileri arasında bulunduğu konferans 31 Ağustos Pazartesi günü başladı.

Konferansın açılışında SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas’ın yanısıra, Uluslararası Balkan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Kocayusufoğlu, Mohammed V Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Rajaâ Cherkaouı El Mourslı, Hassan II Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Abderrahim Khalıdı, SAÜ Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yılmaz Daşçıoğlu konuşma yaptı. Bilimsel programı 3 gün süren konferansa 28 farklı ülkeden 320 bilim insanı katıldı. 

Konferansı düzenleyen Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Tosun, her yıl düzenli olarak gerçekleştirilen konferansın bu yıl da başarılı bir şekilde gerçekleştirildiği belirterek, destekleyen tüm üniversitelere ve katılımcılara teşekkür etti.

Uluslararası Avrasya Matematik Bilimleri ve Uygulamaları Konferanslarının (IECMSA: International Eurasian Conference on Mathematical Sciences and Applications) temel amacı matematik bilimleri ve uygulamalarının gelişimine katkıda bulunmak ve dünyanın dört bir yanındaki matematik topluluğunu, disiplinlerarası araştırmacıları, eğitimcileri, matematikçileri, istatistikçileri ve mühendisleri bir araya getirmek olarak ifade ediliyor. IECMSA konferanslarının birincisi olan IECMSA-2012, Kosova’nın başkenti Priştine’de düzenlendi.  Bu konferansta 17 farklı ülkeden 316 bilim insanının katılımıyla 248 sözlü bildiri ve 36 poster sunum yapıldı. IECMSA serisinin ikinci konferansı IECMSA-2013, Bosna-Hersek’in başkenti Saraybosna’da düzenlendi ve 30 farklı ülkeden 427 bilim insanınıkatıldı. Bu konferansta 348 sözlü bildiri, 43 poster sunuldu. Avusturya’nın başkenti Viyana’da gerçekleşen IECMSA-2014,  45 farklı ülkeden 461 bilim insanı ve 92 misafirinin katılımıyla tamamlandı. Konferans boyunca 357 sözlü sunum ve 54 poster sunum gerçekleşti.

02/09/2015 – HAY
624 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.