Marmara Üniversitesi’ne Uzaktan Eğitim Desteği

Marmara Üniversitesi’ne Uzaktan Eğitim Desteği
02.08.2011
855
A+
A-

Uzaktan eğitimde öncü üniversite Sakarya Üniversitesi (SAÜ) ile Marmara Üniversitesi (MÜ) arasında ‘Çevrimiçi Ders İçeriği Sağlama ve Uzaktan Eğitim Desteği İşbirliği Protokolü’ imzalandı.

MÜ Rektör Başdanışmanı ve Uzaktan Eğitim Merkezi Müdürü Prof. Dr. Abdülkerim Kar’ın hazır bulunduğu toplantıda SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas tarafından imzalanan protokol gereği Sakarya Üniversitesi, Marmara Üniversitesi öğrencilerine verilecek olan ‘Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi, Türk Dili ve İngilizce’ derslerinin internet temelli uzaktan eğitim yöntemiyle verilebilmesi için gerekli desteği sağlayacak. Bu kapsamda ayrıca MÜ öğretim elemanlarına internet destekli uzaktan eğitim hakkında eğitim verilecek.
Sakarya Üniversitesi’nin uzaktan eğitim tecrübesini diğer üniversitelerle paylaştığını dile getiren SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas “Üniversitemiz bilişim alanında uzaktan eğitim alanında yapmakta olduğu çalışmaları diğer üniversitelerle paylaşmaktadır. Çeşitli alanlarda işbirliği içerisinde bulunduğumuz Marmara Üniversitesi ile bu alanda yaptığımız protokol ile ilişkilerimizin daha da artacağına inanıyorum.” dedi.
Sakarya Üniversitesi’nde uzaktan eğitim çalışmalarına kampus derslerine destek sağlamak amacıyla 1997 yılında başlandı. Yapılan kampus içi pilot projeler sonunda 2001-2002 öğretim yılında 2 program ve 369 öğrenci ile ön lisans eğitimine başlandı. Sakarya Üniversitesi Uzaktan Eğitim faaliyetleri ile bugün 4 önlisans programı, 8 lisans programı, 1 lisans tamamlama programı, 7 tezsiz yüksek lisans programı, 3 sertifika programı ve özel kurum eğitimleri ile devam eden Sakarya Üniversitesi’nin uzaktan eğitimde 8 bin öğrencisi bulunuyor.
Eğitimini Avrupa Yeterlikler Çerçevesine göre yapılandırmış ve Avrupa Birliğinden Diploma ve ECTS Etiketi verme başarısını sağlamış Sakarya Üniversitesi, uzaktan eğitim çalışmalarını hem teknolojik ve hem de model olarak zenginleştirme çalışmalarını sürdürüyor. Farklı üniversitelerle işbirliğine dayalı ortak diploma programları ve sunucu üniversite çalışmaları devam ediyor.
Uzaktan eğitim, yaşam boyu eğitime imkân tanıyan, eğitimine ara vermiş, bir kurumda profesyonel hayatını devam ettiren adaylar, çeşitli engelleri bulunup hayatının çoğunu bulunduğu ilde sürdürmek durumunda olan adaylar ve kariyerlerini bir yandan eğitim alıp bir yandan çalışarak geliştirecek gençler için en uygun eğitim modeli olarak öne çıkıyor.

02/08/2011 – SAÜ BHİM


855 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.