Manevi Rehberlik Konuşuldu

Manevi Rehberlik Konuşuldu
05.05.2015
822
A+
A-

Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi, Manevi Rehberlik (Hollanda Tecrübesi) konulu panele ev sahipliği yaptı.

Son dönemlerde Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Sağlık Bakanlığı, Adalet Bakanlığı gibi kurumlarla yaptığı protokollerle gündeme gelen manevi rehberlik konusu, SAÜ İlahiyat Fakültesi ve Sakarya Müftülüğü tarafından organize edilen konferansta tartışıldı.

29 Nisan Çarşamba günü İlahiyat Fakültesi Hakkı Ekşi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen panelde, Hollanda Adalet Bakanlığı Manevi Rehberlik Hizmeti Baş İmam Yardımcısı Sefa Bağcı, “Hapishanelerde Manevi Rehberlik: Teorik Altyapı” başlıklı sunum yaptı. Bağcı, Hollanda’da Müslümanlar için manevi rehberliğin nasıl geliştiği, hapishane imamlığının geçirdiği süreçleri ve imamların statüsü ile imamları denetleyen birimin nasıl ortaya çıktığı üzerinde durdu.

“Hapishanelerde Müslüman Manevi Rehber: Pratik Tecrübeler” başlığıyla ikinci sunumu Hollanda Adalet Bakanlığı Vught Hapishanesi Manevi Rehberi Alparslan Kılıç yaptı. Manevi rehberlerin belli eğitimlerden geçmiş ve iyi bir alt yapıya sahip olarak hapishanelere geldiğini ifade eden Kılıç, hapishanede manevi rehberlik kapsamında yapılan faaliyetleri ve bu faaliyetleri gerçekleştirirken yaşanılanları anlattı.

UMC Utrecht Tıp Fakültesi Hastanesi Dini-Manevi Rehberi Mualla  Bildik Kaya ise “Sağlık Sektöründe Manevi Rehberlik” başlığıyla üçüncü sunumu yaptı. Kaya sunumunda, sağlık sektöründe manevi rehberliğin tarihi, manevi rehberliğin tanımı, alanı, ilkeleri amacı, rolleri, araçları, metotları ve manevi rehberi, psikologlardan farklı kılan özellikler gibi konuları ele aldı.


822 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.