Malezya ve Endonezya’da Sağlık Yüksekokulları Semineri

Malezya ve Endonezya’da Sağlık Yüksekokulları Semineri
02.12.2016
834
A+
A-

Malezya İslam Üniversitesi Diş Hekimliği Dekanı Assoc. Prof.Dr. Solachuddin J.A. Ichwan “Malezya ve Endonezya’da Sağlık Yüksekokulları” konulu seminer verdi.

Sakarya Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nun yeni konferans salonunun ilk konuğu Uluslararası Malezya İslam Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Solachuddin J.A. Ichwan oldu. Mevlana Değişim Programı kapsamında Sakarya Üniversitesi’nde bulunan misafir profesör, salonu dolduran çok sayıdaki öğrenci ve üniversite personeline, Güneydoğu Asya’da, özellikle de Malezya ve Endonezya’daki sağlık ve eğitim sistemi hakkında bilgiler verdi.

Bölgelerinde en kaliteli sağlık hizmetlerinin Singapur’da verildiğini, Malezya’da söz konusu hizmetlerin bir kademe daha aşağıda, Endonezya’da ise daha da zayıf olduğunu aktaran Ichwan, sağlık hizmetlerinin kalitesini arttırabilmek için Malezya ve Endonezya’da özellikle ebelik, hemşirelik, laboratuvar teknisyenliği, diş teknisyenliği, optisyenlik ve fizyoterapi gibi alanlarda ciddi bir sağlık elemanı talebi olduğunu anlattı.

Malezya ve Endonezya’da hem kamuya hem de özel sektöre ait, yüksekokul ve üniversite seviyesinde eğitim veren çok sayıda eğitim kurumu olduğunu belirten Prof. Ichwan, Türkiye’den de Malezya’da eğitim görmek öğrencilere ve sağlık çalışanlarına kapılarının açık olduğunu belirtti.

Konferans sonunda Yüksekokul Müdürü Doç.Dr. Selma Altındiş tarafından, Prof.Dr. Solachuddin J.A. Ichwan’a teşekkür belgesi verildi.

02-12-2016 / SHMYO


834 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.