Malezya İslam Üniversitesi’nden SAÜ’ye Ziyaret

Malezya İslam Üniversitesi’nden SAÜ’ye Ziyaret
20.06.2014
637
A+
A-

Uluslararası Malezya İslam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Zaleha Kamaruddin, beraberindeki heyetle birlikte Sakarya Üniversitesi’ni ziyaret etti.

SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas ile iki üniversite arasında uygulanacak Mevlana Değişim Programı’na ilişkin bir protokol imzalayan Prof. Dr. Zaleha Kamaruddin, ardından üniversite birimlerini, Teknokent’i, Kampüs Cami’sini ve Üniversite Kütüphanesi’ni gezdi. Prof. Dr. Elmas ve birim yetkilileri tarafından gezi sırasında üniversite hakkında bilgi alan Prof. Dr. Kamaruddin, Sakarya Üniversitesi Kütüphanesi’nin ve camisinin öğrencilere 24 saat hizmet vermesinin takdire değer olduğunu vurguladı.  Prof. Dr. Kamaruddin, ayrıca Sakarya Üniversitesi’nde kurulan Ortadoğu Araştırma Merkezi, Kadın Araştırmaları ve Faizsiz Finans Merkezi çalışmaları hakkında bilgi aldı. Prof. Dr. Kamaruddin, Uluslararası Malezya İslam Üniversitesi’nin de Hukuk programlarından İktisadi Bilimlere, Tıp programlarından Mühendisliğe toplam 15 farklı programda yaklaşık 40 bin öğrencinin eğitim gördüğünden söz etti. Prof. Dr. Kamaruddin daha sonra Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen konferansa katıldı.

Prof. Dr. Kamaruddin, burada yaptığı konuşmasında İslam’da üniversite kavramı üzerinde durarak, üniversitenin hem toplumsal hem de sosyal yönlerine vurgu yaptı. Üniversitelerin ortak sorumluluklarının önemli olduğunun altını çizen Prof. Dr. Kamaruddin, İslam’da üniversitenin belli başlı kalıcı özelliklerinin bulunduğunu fakat aynı zamanda değişim ve adaptasyon için gereken ilke ve metotları da bünyesinde barındırması gerektiğini söyledi.  Üniversitelerin evrensel bilgi, araştırma yanında bir de ruhunun olması gerektiği ve öğrencilere bunu kazandırma yönünde çaba sarf edilmesinin önemini belirtti.

Müslüman ülkelerdeki üniversitelerin ideal bir Müslüman toplumunun küçük bir evreni ve göstergesi olduğunu belirten Prof. Dr. Kamaruddin, konuşmasında Müslüman kadın ve üniversite kavramlarına da değindi. Yükseköğretimin değişimi için gereken ön koşullara da vurgu yapan Prof. Dr. Kamaruddin, başarılı bir eğitim için belli temellere, uygulanabilir amaç odaklı vizyona, net bir stratejiye ve etkili süreçlere sahip olunması gerektiğinden söz etti.

Konuşmanın sonunda kendisine hediye veren Rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas da; Rektör Kamaruddin’in söylediklerinin önemini ifade ederek, aynı misyona sahip üniversitelerimizin yakın işbirliği içinde olacağını ifade etti.

20/06/2014 – ST

 

 

 

 

 

 
637 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.