Makina Mühendisliği Bölümü ile Arçelik Arasında İşbirliği

Makina Mühendisliği Bölümü ile Arçelik Arasında İşbirliği
06.01.2014
744
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makina Mühendisliği bölümü ile Arçelik A.Ş. arasında Ar-Ge projesi gerçekleştirilecek.

Sakarya Üniversitesi Makina Mühendisliği bölümü öğretim üyeleri Teknolent A.Ş. Genel Müdürü Prof. Dr. Tahsin Engin ve UZEM Müdürü Yrd. Doç. Dr. Zekeriya Parlak’ın birlikte hazırladıkları 1505 Üniversite-Sanayi İşbirliği Destek Programı kapsamındaki TÜBİTAK projesi kabul edildi.

Destekleme kararı alınan ‘Çamaşır Makinelerinde Tahliye ve Dolaşım Pompalarının Birleştirilmesi ve Çift Faz Akışın Neden Olduğu Gürültünün Giderilmesi’ projesi ile birlikte, Arçelik A.Ş. ile Ar-Ge projesi gerçekleştirilmiş olacak.

Prof. Dr. Tahsin Engin ve Yrd. Doç. Dr. Zekeriya Parlak’ın ortak yürütücülüğünde gerçekleştirilecek olan ve 16 ay süreyle devam edecek olan “Çamaşır Makinelerinde Tahliye ve Dolaşım Pompalarının Birleştirilmesi ve Çift Faz Akışın Neden Olduğu Gürültünün Giderilmesi” başlıklı TÜBİTAK projesinde, Arçelik A.Ş.’nin üretmiş olduğu çeşitli çamaşır makinelerinde tahliye ve sirkülasyon pompaları üzerine çalışılacaktır. Projede ayrıca iki adet lisansüstü öğrenci görev alacaktır.

06/01/2014 – YC


744 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.