Üniversite Yerleştirme Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

29.07.2017

2017-ÖSYS tercih işlemleri 26 Temmuz Çarşamba günü sona erdi.

Tercihlerini yapan adaylar şimdi de sonuçlar için beklemeye başladı.

LYS yerleştirme sonuçlarının ne zaman açıklanacağına dair ÖSYM’den bir açıklama yapılmadı.

ÖSYM sınav sonuçlarının tarihini verirken, yerleştirme sonuçlarının açıklanacağı tarihi vermiyor.

Ancak geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yılda Ağustos ayının ilk haftalarında sonuçların açıklanması bekleniyor.

Bilindiği gibi üniversite kayıtları artık e-Devlet üzerinden online olarak yapılıyor. ÖSYS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adaylar kayıt işlemlerini önceden Eylül ayında yapmaktaydı. YÖK, her yıl eylülde yapılan üniversite kayıt tarihlerini Ağustos ayına almıştı. Geçtiğimiz yıl kayılar 12-16 Ağustos tarihleri arasında yapılmıştı.

Bu yıl da kayıtların bu tarihlerde yapılması bekleniyor. Dolayısıyla yerleştirme sonuçlarının Ağustos ayının ilk haftalarında açıklanması bekleniyor. Bu durumda sonuçların 10-11 Ağustos tarihine kadar açıklanması sürpriz olmaz.

Sonuçlar aday işlemleri sayfasında (AİS) değil ÖSYM’nin sonuç sayfasında açıklanacak. Adaylar sonuç sayfasından T.C. kimlik numarası ve aday şifresi girerek sonuçlarını öğrenebilecek.

Sonuçlar yalnızca sistem üzerinden yayımlanacak. Adayların adreslerine ayrıca bir belge gönderilmeyecek.

Tüm adaylara başarılar diliyoruz.