Lösemiye Dikkat Çektiler

Lösemiye Dikkat Çektiler
09.11.2015
654
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğrencileri Lösemili Çocuklar Haftası kapsamında duyarlılık oluşturmak için stand açarak bilgilendirme yaptı.

Lösemili Çocuklar Haftası kapsamında duyarlılık oluşturmak için Sakarya Üniversitesi (SAÜ) eğitim Fakültesi öğrencileri stand açarak bilgilendirme yaptı. İlik naklinin önemine değinen geleceğin öğretmenleri anlamlı mesajlar vermeye çalıştılar.

Akademik anlamda yapılan sıralamalarda 2015 yılında Türkiye’de alanında ikincisi olan Sakarya Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğrencileri sosyal projelerde de adından söz ettirmeye devam ediyor. 2-8 Kasım tarihleri arasında yapılan Lösemili Çocuklar Haftası nedeniyle Özel Eğitim Bölümü öğrencileri ve Sosyal Girişimcilik Topluluğu üyeleri fakülte bahçesinde bilgilendirme standı açarak anlamlı bir etkinliğe imza attı. Gerçekleşen etkinliğe SAÜ Eğitim Fakültesi yöneticileri, öğretim elemanları ve öğrencilerde destek verdi. Program kapsamında dağıtılan maskeleri öğrenciler etkinlik boyunca çıkarmadı. Yapılan derslere maskelerle katılan öğrenciler fakültenin bulunduğu hendek İlçesi’nde de maskelerle dolaşarak “Lösemi”ye dikkat çekti.

Kansere Gülümse ve Maskeni Tak sloganlarını dile getiren öğrenciler, “Lösemili kardeşlerimiz sağlıkları için maske takıyor. Bazen toplumda olumsuz gözle maskelere bakılabiliyor. Bu yanlış bir düşünce. Soğuk havada atkı takılması gibi hastalandığımızda da maske takılmalı. Sadece lösemi için değil çağın getirdiği birçok olumsuzluk için maskeler gerekli. Yine bu etkinlikle lösemili kardeşlerimizle empati yapmak istedik. Amacımız bir farkındalık oluşturmak. Lösemi hastalığına dikkat çekmek. İlik naklinin önemine dikkat çekmek. Herkesi bu konuda duyarlı olmaya ve ilik nakli yapmaya çağırıyoruz. Bu etkinliği SAÜ Ana Yerleşkesi olan Esentepe’de de gerçekleştireceğiz” dediler.

09.11.2014 – KD


654 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.