Lisansüstü Eğitimde Akreditasyon

Lisansüstü Eğitimde Akreditasyon
15.05.2015
940
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, “Lisansüstü eğitim konusunda çeşitliliklerin ülkemize hızla girmesi gerekiyor. Biz bu noktada bütün bölümlerimizi akredite etmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Hedefimiz, ulusal ve uluslararası çeşitliliği, iki yıl içinde tüm bölümlerimizi akredite ederek sağlamak” diye konuştu.

Sakarya Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü’nün bu yıl 7’ncisini düzenlediği Ulusal Lisansüstü Eğitim Sempozyumu, Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşti.

Sempozyumun açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas, öğrencilerin değişime ve dünyaya açık yetiştirilmesinin önem kazandığına dikkat çekti. Prof. Dr. Muzaffer Elmas, yükseköğretimde gelinen noktada ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora kademelerinin temel bilgi ve becerilerin yanında, yetkinlik de kazandırmak durumunda olduğunu ifade etti.

Eğitim Bilimleri Enstitü Müdürü Prof. Dr. İsmail Güleç de konuşmasında, son birkaç yıl içinde Sakarya Üniversitesi’nde lisansüstü eğitim alanında yapılan değişiklikler konusuna değindi. Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK) belirlediği ve kamuoyuyla paylaştığı ilkeler doğrultusunda, üniversite olarak bu ilkelerin bir kısmının zaten karşılanmış olduğunu ifade etti. Prof. Dr. İsmail Güleç, “Bizim dört yıldan beri uyguladığımız birtakım kuralları ilke hakkı haline getiren YÖK’ün, bu kararları diğer üniversitelerde yaygınlaştırılmaya çalışılması, Sakarya Üniversitesi olarak doğru işler yaptığımızı göstermiştir” şeklinde konuştu. 

Sempozyum Düzenleme Kurulu Başkanı Doç. Dr. Halil İbrahim Sağlam ise konuşmasında, lisansüstü eğitimin öğretim üyeleri açısından kendilerini geliştirme ve yetiştirdikleri öğrenciler ile ölümsüzleşme olanağı sağladığına dikkat çekti. Sempozyum için 20 farklı üniversiteden 57 bildiri kabul edildiğini aktaran Doç. Dr. Halil İbrahim Sağlam, sempozyumun lisansüstü eğitim, yükseköğretim, rehberlik,  eğitim yönetimi, özel öğretim yöntemleri, etik ve edebiyat başlıkları altında gerçekleştirileceğini ifade etti.

Sempozyum, üç salonda beşer oturum halinde yapılarak gün boyu sürdü.

14/05/2015 – ST
940 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.