Laboratuvar Testleri Güncelleme Eğitimi Verildi

Laboratuvar Testleri Güncelleme Eğitimi Verildi
13.04.2017
660
A+
A-

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu  (SHMYO) Tıbbi Laboratuvar Bölümü öğrencilerine “Tıbbi Mikrobiyoloji ve Kan Bankası Test Güncelleme Eğitimi Seminerleri” verildi.

SAÜ Tıp Fakültesi Tıbbi Mikrobiyoloji Bölümü tarafından verilen eğitim 12 Nisan Çarşamba günü Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi (SEAH) Merkez Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Moderatörlüğünü Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof.Dr. Mustafa Altındiş’in yaptığı eğitim seminerlerinde insanda vücudun farklı yerlerindeki enfeksiyonların etkenleri ve klinik tanı güncel bilgiler ışığında irdelendi. Etkinliğe Tıbbi Mikrobiyoloji bölümü lisansüstü öğrencileri ve asistanları ile birlikte SHMYO Tıbbi Laboratuvar önlisans öğrencileri katıldı.

Eğitim seminerlerinde kan kültürü, steril doku enfeksiyonları, gastroenteritlerde dışkı kültürü, alt ve üst solunum yolu enfeksiyonları mikrobiyolojisi, yara-deri ve yumuşak doku enfeksiyonlari mikrobiyolojisi, klinik viral enfeksiyonlara yaklaşım ve kan bankası işleyişi ve uygunluk testleri konuları detaylı bir şekilde masaya yatırıldı. soru-cevaplı katılımla sunumlar gerçekleştirildi.

Sunumlarda özellikle gelişen ve değişen çevremizdeki yeni enfeksiyon türlerine ve dünyada görülmeye başlanmış Türkiye’de de ciddi salgınlara dönüşebilecek etkenlere temas edildi. Ayrıca, Mikrobiyoloji laboratuarlarındaki genel işleyiş ve sık kullanılan temel prensiplere değinilerek, kan bankası işleyişi ve yönetimi ile ilgili bilgiler katılımcılara aktarıldı.

13/04/2017 – HAY


660 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.