Mimarlık Bölümünden Bakırlıya Kütüphane

Mimarlık Bölümünden Bakırlıya Kütüphane
01.11.2017
2.290
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Mimarlık Bölümü Sakarya’nın Bakırlı Köyü’ne kütüphane kurmak için harekete geçti.

Süreç Sakarya’nın Ferizli ilçesi Bakırlı Köyü İlk ve Ortaöğretim okulunda çalışmakta olan bir öğretmenin çağrısıyla başladı. Sakarya Üniversitesi Mimarlık Bölümünde okuyan bir öğrenciden lköğretim okulu için kitap toplama yardım çağrısı bölüm tarafından ilgiyle karşılandı.

Köyü daha yakından tanımak ve bölgeye ait gelenek ve kültürleri öğrenebilmek, bunun yanında da mesleki bilgi ve becerilerini, gönüllülük esası ile köyün yararına kullanmak isteyen Mimarlık Bölümü ve öğrencileri, Bakırlı köy okuluna okuma odası ve kütüphane inşa etme kararı aldı.

Etkinlik serisinin ilk aşaması olan ve Sakarya Üniversitesi Mimarlık Bölümü öğrencileri tarafından başlatılan kitap toplama kampanyasında farklı yaş gruplarına hitap eden, kayıt altına alınmış bin adet çocuk kitabı toplandı ve köy okuluna teslim edildi.

Yaz boyunca Bakırlı okul müdürü ve öğretmenler ile sürdürülen ilişkinin bir sonraki aşaması olan öğrenciler ve köylü ile karşılaşma imkanı sağlayacak olan kütüphane inşa aşaması için Kasım 2017 tarihi belirlendi. Bakırlı köy okulunda gerçekleştirilecek Tasarım Atölyesi 3 Kasım 2017 tarihinde, Uygulama Atölyesi de 4 ve 5 Kasım tarihlerinde gerçekleştirilecek. Mimarlık Bölümü öğrencileri ve Bölümü öğretim üyeleri sözü edilen üç gün boyunca, köydeki evlerde misafir edilecek.

Sakarya Üniversitesi Mimarlık Bölümü ve Bakırlı Köy Okulu ile atölyeler aracılığıyla kurulan diyalog ve geliştirilmesi hedeflenen bu ilişki ağının yaz aylarında da sürdürülmesi, gelişen ilişkilerle, üniversite öğrencilerinin diğer köyler ile de temasa geçmesi hedeflenmektedir.

Mimarlık Bölümü öğrencileri bu süreçteki desteklerinden dolayı başta Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas’a, Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanlığına ve Bakırlı Köyü sakinlerine teşekkürlerini iletti.

01.11.2017 – YC


2.290 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.