Kütüphane 7 Gün 24 Saat Açık

22.09.2011

Sakarya Üniversitesi Merkez Kütüphanesi yeni eğitim-öğretim yılında 7 gün 24 saat açık olacak.

22 Eylül Perşembe gününde itibaren artık Merkez Kütüphane haftanın 7 günü 24 saat hizmet verecek.

Öğrencilerin üniversite içinde daha fazla vakit geçirecekleri ortamları oluşturmayı hedeflediklerini dile getiren Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas “Öğrencilerimizin sınıf dışı çalışmalara, ödev,proje, araştırma  gibi aktivitelere daha fazla önem vermelerini, bu aktivitelere daha çok zaman harcamalarını istiyoruz. Bu nedenle kütüphanemizi 7 gün 24 saat açıyoruz.” dedi.

Bilgisayar Laboratuvarları da 24 Saat Açık Olacak

Bu seneki hedeflerinin öğrenci merkezli eğitim öğretim anlayışını daha da ileri götirmek olduğunu vurgulayan Rektör Elmas,  bilgisayar laboratuvarlarının da 24 saat açık olacağı müjdesini verdi. Elmas şöyle konuştu:  “Bu dönemde  öğrencilerimizin Kampüs içinde veya diğer birimlerimizde rahatça vakit geçirebilecekleri ortamları  hazırlama yönünde çalışmalarımız olacak. Öğrencilerin rahatça ders çalışabilecekleri, bilgisayara ya da elektronik kütüphaneye girebilecekleri ortamlar  hazırlayacağız. Bu sene başlattığımız uygulamayla kütüphanenin yanında bilgisayar laboratuvarlarımızı da 24 saat öğrencilerin kullanıma açacağız. Bunun yanında tüm birimlerimizde öğrencilerimizin serbest kullanacağı bilgisayarlı mekanlar oluşturacağız. Çünkü eğitim-öğretim artık sınıfta başlayıp biten bir iş olmaktan çıktı. Derslik dışı öğrenmeler,derslik dışı faaliyetler çok önem kazandı. Buna göre de biz sistemimizi mekanlarımızı, atmosferimizi buna göre değiştirmek, dönüştürmek istiyoruz. ”

Milyonlarca Kaynağa Online Erişim

Sakarya Üniversitesi Merkez Kütüphanesi ve bağlı birimlerdeki kütüphanelerde 127 bin 485 kitap, 5 bin 745 tez, 3 bin 169 CD ve DVD bulunuyor. 1.636 adet basılı derginin bulunduğu kütüphanede ayrıca 29 adet elektronik veritabanı üzerinden 73 bin 92 kitaba, 27 bin 791 dergiye, 1 milyon 2 bin elektronik teze ve Time dergisinin 200 yıllık arşivine online olarak erişilebiliyor.

Kütüphane ile ayrıntılı bilgi www.kutuphane.sakarya.edu.tr adresinden edinilebilir.

22/09/2011 – SAÜ BHİM

Kütüphane fotoğrafları için tıklayın: