Küresel Kriz, İslam Finansı İçin Fırsattır

Küresel Kriz, İslam Finansı İçin Fırsattır
06.03.2015
543
A+
A-

Malezya Uluslararası İslam Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hassanuddeen B. Abd. Aziz “Küresel Finansal Kriz: Alternatif Sistem Çağrısı” başlıklı bir konuşma yaptı.

Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde düzenlenen söyleşide Prof. Dr. Aziz, Finansal piyasadaki aktörlerin kar maksimizasyonu sağlamak için yeri geldiğinde etik olmayan bütün yollara başvurabildiğini söyledi.

2008 yılındaki küresel krizin aşırı borçlanmadan dolayı tüm ülkeleri etkileyeceğinin bilindiğinin altını çizen Prof. Dr. Aziz, “Krizin altındaki temel neden kâr odaklı finansman yöntemleriydi. Amerikan Doları uluslararası bir para olduğundan dolayı, her ne kadar finansal krizi başlatsa da krizden kısa zamanda kurtuldu. Küresel finans krizi, İslami Finansının gelişmesi için fırsat olabilir. Fakat bu fırsatı değerlendirebilmek için geliştirilen politikalar da İslami Finansı desteklemelidir ve İslam ülkeleri güçlü ortak bir para sistemine geçmelidir. Ancak bu şekilde konvansiyonel finans sistemine bir alternatif oluşturulabilir. İslami finansta faiz yoktur, kar zarar ortaklığına göre çalışır ve özellikle yatırım amaçlı reel sektör fonlamasına gidilir” diye konuştu.

06/03/2015 – MA
543 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.