Kur’ân-ı Kerîm’i Güzel Okuma Yarışması

Kur’ân-ı Kerîm’i Güzel Okuma Yarışması
19.04.2018
1.501
A+
A-

Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Arapça Dil Grubu Öğrenci Topluluğu (Multekâ Lugati’d-dât)  tarafından üçüncüsü düzenlenen “Kur’ân-ı Kerîm’i Güzel Okuma Yarışması” İlahiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda geniş bir katılımla gerçekleştirildi.

Yarışmaya Sakarya Vali Yardımcısı Bekir Dınkırcı,  İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Bostancı, MÜSİAD Sakarya Şubesi Başkan Vekili Salih Bakkaloğlu, öğretim üyeleri ve çeşitli fakültelerden öğrenciler katıldı.

Program açılışında konuşan Sakarya Vali Yardımcısı Bekir Dınkırcı, böylesi güzel bir yarışma tertip etmelerinden dolayı Arapça Dil Grubu Öğrenci Topluluğunu ve İlahiyat Fakültesi Dekanlığını tebrik etti ve Sakarya Valisi İrfan Balkanlıoğlu’nun selam ve başarı dileklerini iletti.

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bostancı, Kur’an okuyan kimsenin doğrudan doğruya Allahu Teala’nın sözünü dinlemiş ve O’nunla muhatap olmuş sayılacağını, bu çok şerefli muhataplığı kazanabilmek için de Kur’an’ı Kerimle çokça meşgul olmak gerektiğini ifade etti. “Fıkıh alimlerinin Kur’ân okumayı doğrudan ibadet sayması anlayışının bir sonucu olarak Kur’an okuma ve dinleme, tarih boyunca bütün müslüman toplumların büyük hassasiyet gösterdikleri, etrafında çeşitli kurumlar ve kültürel zenginlik oluşturdukları temel bir ibadet tarzı olmuştur” diyen Prof. Bostancı, bununla birlikte Kur’ân’ın hidayet rehberi olmasının, ancak manasına nüfuz edilmesi, mesajının benimsenmesi ve hayata aktarılmasıyla mümkün olacağını vurguladı.

Sözlerine bu yıl üçüncüsü düzenlenen yarışmaya İlahiyat Fakültesi dışından da 13 öğrencinin katılmasının ve Mühendislik Fakültesi’nden katılan bir öğrencinin de finale kalmasının kendilerini çok mutlu ettiğini belirterek devam eden Bostancı, son olarak ödüllere katkılarından dolayı Sakarya Valiliği’ne Karaca Şirketler Grubu’na, Sakarya Üniversitesi Vakfı’na, TDV Sakarya Şubesi’ne, Sakarya İl Müftülüğü’ne ve Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Vakfı’na, titiz çalışmaları sebebiyle jüri üyelerine, yarışmayı düzenleyen Arapça Dil Grubu Öğrenci Topluluğuna ve yarışmanın düzenlenmesinde büyük çaba sarfeden SAÜ İlahiyat Fakültesi öğrencisi Abdulkadir Yavuz’a teşekkür etti.

Jüri başkanı Prof. Dr. Alican Dağdeviren’in yarışmada uygulanacak kurallar hakkında bilgi verilmesinin ardından gerçekleşen yarışmanın sonucunda iki tane birincinin olması sebebiyle kura çekilerek birinci belirlendi. Birinci Burak İğdi’ye umre ve tablet, ikinci Durmuş Bulut’a diz üstü bilgisayar ve üçüncü Ahmet Matur’a tam altın hediye edildi. Müsiad Sakarya Şube Başkan Vekili Salih Bakkaloğlu yarışmada kura sonucu 2. olan Durmuş Bulut’un da Müsiad tarafından umreye gönderileceğini söyledi. Yarışma sonunda ayrıca jüri üyelerine ve finale kalan öğrencilere de çeşitli hediyeler takdim edildi.

19.04.2018 – YC


1.501 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.