Kültürden İrfana Cemil Meriç Sempozyumu Yapılacak

20.10.2017

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteği ile Sakarya Üniversitesi, Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Sakarya Cemil Meriç Sosyal Bilimler Lisesi tarafından ortaklaşa olarak “Kültürden İrfana Cemil Meriç Sempozyumu” düzenlenecek.

Sakarya Üniversitesi Hukuk Fakültesi Konferans Salonunda 26 Ekim Perşembe günü gerçekleşecek sempozyum, 9:00 – 18.00 saatleri arasında yapılacak.

Açılış konuşmaları ile başlayacak olan etkinlik oturum başkanlığını Prof. Dr. Yılmaz Daşçıoğlu’nun yapacağı, Prof. Dr. Ahmet Sarı, Prof. Dr. Ali Utku ve Yıldız Ramazanoğlu’nun konuşmacı olarak katılacağı birinci oturum ile devam edecek. Katılımcılar oturumda sırasıyla “Cemil Meriç’in Türk Edebiyatına Dair Dikkatleri”, “Cemil Meriç ve Tanpınar’la Başbaşa: Jurnallerin ve Günlüklerin Karşılaştırılması”, “Cemil Meriç ve Türkiye’de Çağdaş Düşüncenin Sorunları” ve “Jurnal’de Hür Düşüncenin Ortaya Çıkışı” başlıklı konuşmalarını gerçekleştirecekler.

Gün boyu sürecek olan sempozyumda toplamda 4 ayrı oturum gerçekleştirilecek.

20-10-2017 / ST