Kriz ve Kritik Başlıyor

Kriz ve Kritik Başlıyor
27.11.2012
545
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü tarafından 3’ncüsü düzenlenen ‘Kriz ve Kritik’ Konferansı 28 Kasım Çarşamba günü başlıyor.

Sakarya Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü tarafından 3’ncüsü düzenlenen ‘Kriz ve Kritik’ Konferansı 28-29 Kasım 2012 tarihleri arasında SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek.  ‘Kriz ve Kritik’ serisinin 3’ncüsü olan ‘Kadın Kriz Kritik’ Konferansı’nda, ‘Kadın’ konusu üzerinde durulacak.

Kadının karşı karşıya olduğu kriz durumunun eleştirel olarak, Türkiye özelinde çözümlenmesinin gerekliliği düşüncesiyle ‘Kadın’ ana teması üzerinde durulması kararı alınan konferansta, birey olarak kadının iktidar, ekonomik yapı, toplumsal ile olan etkileşimini, onun eylemleri ve deneyimleri üzerinden eleştirel ve kuramsal tartışmaya açılacak.

Konferansta Kadın Deneyimleri, Kadın ve Kimlik, Kadın Çalışmaları, Kadın ve Din, Kadın ve Beden, Kadın ve İktidar, Çalışma Hayatı ve Kadın başlıkları altında paneller düzenlenecek.

Konferansın açılış konuşması İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fatmagül Berktay tarafından gerçekleştirilecek.

27/11/2012 – YC


545 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.