Kötü Bir Senaryodan İyi Film Yapamazsınız

Kötü Bir Senaryodan İyi Film Yapamazsınız
04.05.2016
1.110
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından “Animasyon Sektöründe Kariyer” isimli bir söyleşi düzenlendi.

SAÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Film Atölyesi’nde gerçekleşen söyleşiye, animasyon yönetmeni Selahattin Akbulut konuşmacı olarak katıldı.  Animasyonda hikayenin önemini vurgulayan Akbulut, “İyi bir senaryodan kötü bir film yapabilirsiniz ama kötü bir senaryodan iyi bir film yapamazsınız” dedi.

Tasarım konusunda tavsiyelerde bulunan  Akbulut, “İlk önce kendinizi eğitmeniz gereken ‘estetik’ konusunda diğerlerinden üstün olmanız gerekiyor. Estetik bir gücünüz ve tasarım yapma gücünüz yoksa siz bu işin sadece operatörü olarak kalırsınız. Siz aslında multimedya profesörü olmaya geldiniz yani hepsini bilmeniz gerekir. Burada imkân verilmişse, akademisyenler size yükleniyorsa buna sevinin. Kendinizi belli oranlarda zayıf hissedebilirsiniz. Eğitim hayatınız boyunca alabileceğiniz ne varsa almaya çalışın. Kendinizi sürekli geliştirin” şeklinde konuştu.

Görsel arşiviniz mükemmel olmalı

Görsel iletişim tasarımı öğrencilerine görsel hafızalarının iyi olması gerektiğinin altını çizen Akbulut, “Yeri geldiği zaman bakarak gördüğünüz şeylerin eleştirisini yapabilmeniz ya da yönlendirmeniz gerekiyor. Yani iyi bir sanat yönetmeni olmanız gerekiyor. Bu bölümde sizin en büyük avantajınız bu. Burada size çok yönlü bir eğitim veriliyor. Sizin aslında en büyük servetiniz söyleneni anında hafızanızda görselleştirebilmek. Bu işin formülü çok bakıp çok uygulamakta. Görsel arşivinizin mükemmel olması lazım” ifadelerini kullandı.

Farklılıklar yaratmak için okuyun ve hayal edin

Öğrencilere tavsiyelerde bulunan Akbulut, “Görsel arşiv; filmleri, videoları bilgisayara doldurmak değil. Mesele onu iyi analiz edip beyninizin bir yerlerine yerleştirebilmeniz. İstediğiniz anda o arşiv oradan çıkacak. Son seneye tercihlerinizi bırakmayın. Yani hangi alanda fırsat buluyorsanız o alanda kendinizi güçlendirmeye çalışın. İlk olarak okumayı sevmek ve anlamak lazım çünkü her şeyin temeli okumak. Farklılıklar yaratabilmek için kendimiz okuyup kendimiz hayal etmemiz gerekiyor. Hayal etme gücünüz varsa o sizi kurtarır” şeklinde konuştu.

Selahattin Akbulut, söyleşi sonunda öğrencilerin sorularını yanıtladı.

04/05/2016- BS

 
1.110 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.