Klinik Uygulama ve Beceri Geliştirme

Klinik Uygulama ve Beceri Geliştirme
26.12.2013
525
A+
A-

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Sağlık Yüksekokulu tarafından “Klinik Uygulama ve Beceri Geliştirme” isimli bir etkinlik düzenlendi.

Sakarya Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu tarafından düzenlenen “Klinik Uygulama ve Beceri Geliştirme” isimli etkinlik SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi.Sağlık Yüksekokulu öğretim üyelerinin ve öğrencilerinin katıldığı etkinlikte “Klinik Uygulama” dersi kapsamındaki kadın-doğum ile çocuk sağlığı ve hastalıkları hemşireliği alanlarında hemşire adayı öğrencilere yönelik eğitici bilgiler verildi.

Etkinlikte “Teratojenik Enfeksiyonlar” başlıklı bir sunum yapan SAÜ Sağlık Yüksekokulu Arş. Gör. Kevser Özdemir, sunumda teratojenik (gebelikten kaynaklanan) enfeksiyonların anne ve fetüse olası sonuçlarını sıraladı. Frengi, kızamıkçık, bel soğukluğu, HIV gibi hastalıkların özellikle gebeliğin ilk üç ayında fetüste yapısal anomalilere neden olabileceğini belirten Özdemir, söz konusu hastalıkların ileri devrelerinde anne ve fetüste sinir sisteminde de bozukluklara yol açabileceğini söyledi.

Etkinlikte Sağlık Yüksekokulu Yüksek Lisans öğrencileri Nahide Zengin “Kan Transfüzyonu”, Duygu Özgen “Medikalize Doğumun Yeni Doğan Üzerine Etkisi”, Vahide Çakmak da “Ebeveyn Bebek Bağlanması” konuları üzerine birer sunum gerçekleştirdiler.

26-12-2013 / ST


525 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.