Kesintisiz Kütüphane Hizmeti

Kesintisiz Kütüphane Hizmeti
06.10.2015
1.246
A+
A-

Sakarya Üniversitesi öğrencilerine kesintisiz kütaphane hizmeti vermeye devam ediyor. Sakarya Üniversitesi Merkez Kütüphanesi dört yıl önce başlattığı “7/24” uygulaması sayesinde öğrenciler istedikleri zaman kütüphaneden yararlanabiliyor.

Merkez Kütüphane zengin kaynakları ve modern görüntüsüyle öğrencilerin ders çalışma ve ödev hazırlama dışında da keyifle vakit geçirebilecekleri bir mekân. Kapılarını 24 saat açık tutan kütüphane, özellikle sınav dönemlerinde öğrenciler tarafından yoğun ilgi görüyor. Kütüphanenin sıcak ve samimi bir atmosferi olduğunu dile getiren öğrenciler, Kütüphaneye gelmek için bahane aradıklarını ifade ediyorlar. Öğrenciler, sadece ders çalışmak için değil, süreli yayınları takip etmek, derse kadar olan vakitlerini değerlendirmek ve arkadaşları ile bir şeyler paylaşmak için de Merkez Kütüphane'ye sıkça uğruyorlar. Tüm bunların yanı sıra Kütüphanenin Sapanca Gölü manzaralı eşsiz terası da özellikle günbatımlarında seyretmesi doyumsuz bir keyif sunuyor.

Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas “Öğrencilerimizin sınıf dışı çalışmalara, ödev, proje, araştırma gibi aktivitelere daha fazla önem vermelerini, bu aktivitelere daha çok zaman harcamalarını istiyoruz. Bu nedenle de kütüphanemiz 7 gün 24 saat açık” şeklinde konuştu.

Milyonlarca Kaynağa Erişim

Merkez Kütüphanede basılı ve elektronik olmak üzere 6 milyona yakın kaynak bulunuyor. Bu kaynakların 200 bin kadarını basılı kaynaklar oluşturuyor. Akademisyenler ve öğrenciler Kütüphanenin web sayfası üzerinden Kütüphanede bulunmasını istedikleri kitapları talep edebiliyorlar. Dolayısıyla basılı eser sayısı her geçen gün artmakta. Ulusal ve uluslararası birçok çevrimiçi veritabanına üye olan SAÜ Merkez Kütüphanesi, öğrencilere, akademisyenlere ve araştırmacılara elektronik veritabanı abonelikleri yoluyla 58 bin 765 dergiye, 3 milyon 416 bin 670 kitaba, 2 milyonun üzerinde teze ve Time dergisinin 200 yıllık arşivine elektronik ortamda tam metin erişim olanağı sunuyor. Kütüphanenin bütün bölümlerinde de kablosuz internet erişimi olanağı bulunuyor.

Sakarya Üniversitesi Merkez Kütüphanesi öğrencilere ödünç bilgisayar hizmeti de veriyor. Yoğun ilgi gören bu hizmet ile öğrenciler yılda bir kez olmak üzere bir ay süreyle ücretsiz olarak dizüstü bilgisayar kiralayabiliyor. Bu hizmetten engelli öğrenciler de yararlanabiliyor. Belli sayıda bilgisayar engelli öğrencilerin kullanabileceği sisteme göre düzenlenerek hizmete sunulmuş.

Bilgisayar laboratuvarlarının da 24 saat açık olduğunu ifade eden Rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas “Eğitim-öğretim artık sınıfta başlayıp biten bir iş olmaktan çıktı. Derslik dışı öğrenmeler, derslik dışı faaliyetler çok önem kazandı. Buna göre de biz sistemimizi, mekânlarımızı, atmosferimizi değiştirip dönüştürdük" dedi.

06/10/2015 – HAY
1.246 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.