Kavramsal Sanat ve Yazı Sergisi

18.05.2018

Sakarya Üniversitesi Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi (STMF) Resim Bölümü yüksek lisans öğrencilerinin “Kavramsal Sanat ve Yazı” dersi kapsamında hazırladığı çalışmaların yer aldığı sergi açıldı.

Prof. Füsun Çağlayan’ın koordinatörlüğünü yürüttüğü ders kapsamında hazırlanan çalışmalardan oluşan serginin açılışına akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Sergide Yusuf Şengür’ün ‘bilgiye dijital erişim sağlayan platformları geleneksel yöntemlerle oluşturulmuş defterler’ şeklinde yorumladığı “Dijital Defterler” başlıklı çalışması, Emine Şensoy’un ‘soyut kompozisyon’ yağlıboya çalışmaları, Sevda Gök’ün İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi’nin on beşinci maddesinden hareketle ürettiği çalışması, Barış Özyaprak’ın “Dünya’yı kim katletti?” başlıklı eseri, Yeşim Ustaoğlu’nun kent yazılarının kendi dilini yeniden nasıl konumlandırdığından yola çıktığı  “Geri Dönüşü Yok” başlıklı çalışmaları ile Cuma Yıldırım’ın enstalasyonu yer aldı.

Sergi, 6 Haziran’a kadar STMF birinci kat koridorunda sanatseverlere açık olacak.

18/05/2018 – MA