Kariyer Planlamanın Önemi Anlatıldı

Kariyer Planlamanın Önemi Anlatıldı
12.10.2017
5.105
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Kariyer ve Yetenek Yönetimi Koordinatörlüğü tarafından “Kariyerinizi Planlarken” isimli bir etkinlik düzenlendi.

SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi‘nde gerçekleşen etkinlikte Kariyer ve Yetenek Yönetimi Koordinatörü Doç. Dr. Yasemin Özdemir, kariyer planlama ile ilgili öğrencilere bilgi paylaşımında bulundu.

Konuşmasına kariyerin tanımının herkese göre farklı olduğunu söyleyerek başlayan Doç. Dr. Özdemir, “Bazıları için kariyer basamakları dümdüz çıkar. Bazıları için inişli çıkışlı bir yoldur. Bazıları için ise suyun dibine batıp geri çıkmaktır. Kariyeri kimisi merdivene, kimisi dağa tırmanmaya, kimisi de bisiklete binmeye benzetir” dedi.

Kariyer bir yaşam biçimidir

Doç. Dr. Özdemir, kariyerin aslında bir yaşam biçimi olduğunu belirterek, “Bugün kariyerinizin belli bir dönemi içindesiniz, kariyer adım adım ilerler” dedi. Özdemir, “Mutluluk olmazsa başarı, başarı olmazsa mutluluk olmaz. Kariyer mutlu ve başarılı olmaktır” diye konuştu.

Kariyer planlaması son derece önemli

Kariyer planlamasının insan yaşamında çok büyük bir önem taşıdığını vurgulayan Doç. Dr. Özdemir, “Aldığı eğitim sonrası iyi kazançlar elde etmiş insanlar bir anda her şeyi bırakıp kendine farklı bir kariyer yolu çizebiliyor. Bazen de çalıştığınız ve bulunduğunuz ortamlar sizi kariyer seçimlerinizde farklılaşmaya itebiliyor. Yıllar sonra baktığınızda hala kendinizi bulunduğunuz yere ait hissetmiyorsanız, yanlış bir kariyer planlaması yapmışsınız demektir. Kariyer planlamasını birey merkezli yapmalısınız. Zaman unsuruna dikkat etmelisiniz. Dinamik ve sürekli bir süreç tasarlamalısınız” şeklinde konuştu.

SWOT analizi geleceğiniz için önemli

“Geleceğinizle ilgili size en çok fayda sağlayan şey SWOT analizidir” diyen Doç. Dr. Özdemir, öğrencilerin SWOT analizini bir an önce yapmaları gerektiğini kaydetti. Özdemir, “Çünkü bu size ilerde çok fayda sağlayacak. Kendinize bir CV de hazırlamanızı öneririm. Bir yıl sonra da yaptığınız SWOT analiziniz ile CV’nizi karşılaştırın. Durum değerlendirmesi yapın. Önceliğiniz her zaman kendinizi mutlu etmek olsun” ifadelerini kullandı.

Doç. Dr. Özdemir, etkinliğin sonunda öğrencilerin sorularını yanıtladı.

12/10/2017 – GP


5.105 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.