Karapürçek’ten 3+1’e Destek

Karapürçek’ten 3+1’e Destek
24.01.2012
686
A+
A-

Sakarya Üniversitesi’nin başlattığı 3+1 eğitim modeline Karapürçek Belediye Başkanı Orhan Yıldırım’dan da destek geldi. Yıldırım, projenin toplumsal gelişime önemli katkılar sağlayacağını vurguladı.

Sakarya Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Müdürü ve MEYOK Koordinatörü Doç.Dr.Mehmet Sarıbıyık, beraberindeki proje ekibinden Yrd. Doç.Dr. Abdullah Uzun, Öğretim Görevlisi Zülfükar Özçelik ve Tansel Kulak ile birlikte Karapürçek Belediye Başkanı Orhan Yıldırım’ı makamında ziyaret etti. Mesleki eğitimde Türkiye’de bir ilk olan 3+1 eğitim projesini Başkan Yıldırım’la paylaşan Sarıbıyık, öğrencilerin mesleki uygulamalarını 1 dönem tam zamanlı olarak sanayi, işletme ve kurumlarda gerçekleştireceğini belirterek belediyenin ilgili birimlerinde de öğrencilerin desteklenmesi ve üniversite belediye işbirliğini etkinleştirme amacında olduklarını kaydetti.

Karapürçek Belediye Başkanı Yıldırım, projenin nitelikli eleman yetiştirmekle birlikte sosyal bir proje olduğuna vurgu yaparak “nitelikli ve etkin işgücü yetiştirmekte önemli bir adım olan bu projeyle öğrenciler alanlarıyla ilgili eğitimlerini bizzat hayatın içinde de değerlendirme imkanı bulacaklar. Hem kendi öğrendiklerini sahalarına yansıtacaklar hem de sahada öğrendiklerini eğitimlerine yansıtacaklar. Mezun olduklarında daha da nitelikli eleman olarak kolay iş bulacaklar. Karapürçek Belediyesi olarak eğitim ve sosyal alandaki projeleri önemsiyor ve projeyi destekliyoruz.” diye konuştu.

“3+1 Sosyo-Ekonomik Gelişim Projesi” kapsamında Sakarya Üniversitesi Meslek Yüksekokullarında 4 dönem üzerinden verilen eğitimlerin, 3 dönemi okulda teorik ve pratik eğitim, 1 dönemi ise tamamen işletmelerde uygulamalı eğitim olarak düzenlendi. 2011-2012 Eğitim döneminde başlatılan projeden 47 programda yaklaşık 16 bin öğrencinin yararlanması bekleniyor.

24/01/2012 – Haber Merkezi


686 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.