Kan Bankacılığı Yüksek Lisans Programı Başvuruları Başlıyor

Kan Bankacılığı Yüksek Lisans Programı Başvuruları Başlıyor
20.12.2016
1.238
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü’nde açılan “Kan Bankacılığı Yüksek Lisans Programı” 2016-2017 bahar döneminde öğrenci kabulüne başlıyor.

Ülkemiz için oldukça yeni ve sadece bir kaç üniversitede eğitim ve uygulama alanı var olan “Kan Bankacılığı Ve Transfüzyon Tıbbi Tezli Yüksek Lisans Programı” Sakarya Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı bünyesinde, 2016-2017 bahar döneminde öğrenci kabulüne başlıyor.

Program kan bankalarında çalışanlara, kan bankacılığı işleyişi ve transfüzyon (kanaktarımı) uygulaması öğrenmek isteyenlere, ilerde kan bankasında görev alma potansiyeli olan ya da bulunduğunda klinikte kan uygulamaları konusunda yetkinlik kazanmak isteyen tüm sağlık çalışanlarına yönelik olarak eğitim verecek.

Programda kan bankacılığı yönetimi, çalışma prensipleri, kan nakil öncesi tarama ve kontrol testleri, kan nakil hatalarını azaltma ve transfüzyon reaksiyonlarını saptayarak önlem alma becerileri eğitimini aktarılacak. Bu program ile kan bankasında çalışan, kan transfüzyonu ile ilgisi olan, transfüzyon reaksiyonların azalması ile ilgili çalışmalar yapan ve yapmak isteyen sağlık çalışanlarına kan bankasında karşılaşılan zorluklar, kan bankası yönetimi, transfüzyon ile ilgili reaksiyonların hastalar üzerindeki etkileri detaylı bir şekilde anlatılacak.

Bu programda kan fizyolojisi, immünoloji, mikrobiyoloji, aferez teknikleri, kan bankası işleyiş ve yönetimi, transfüzyon teknolojisi, transfüzyon immüno hepatolojisi, donör organizasyonu dersleri ile öğrencilere bu alanda yetkinlik kazandırılacak.

Lisansüstü program ile bu alandaki akademik çalışmalar yapabilecek kapasitede bireylerin ülkemiz bilim camiasına kazandırılması da hedefleniyor. Programa başvurular 16-25 Aralık 2016 tarihlerinde Sakarya Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü web sayfasından yapılabilecek.

Program ile ilgili ayrıntılı bilgi ve başvuru için

http://www.sagbil.sakarya.edu.tr/tr

20.12.2016 – YC
1.238 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.