Kan Bağışı Rekor Katılımla Sona Erdi

30.04.2015

Sakarya Üniversitesi ile Kızılay İl Temsilciliği’nin ortaklaşa yürüttüğü “Kan ver Kahramanım Ol” kampanyası, rekor katılım ile sona erdi.

SAÜ Helikopter Pistinde kurulan stantlar ve sahnelerle şenlik havasında geçen etkinliğe SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Serdivan İlçe Kaymakamı Ramazan Şahin, Serdivan İlçe Sağlık Müdürü Dr. Sevda Gürsel, Kızılay Şube Başkanı Ahmet İşgüzar ile çok sayıda öğrenci ve personel de katıldı.

8 doktor ve 110 gönüllünün yer aldığı, kurulan 70 yatak ile gün boyu süren kampanya sonunda, 1.769 ünite kan bağışı yapılarak Sakarya Üniversitesi’nin daha önceki rekoru da kırılmış oldu. Gün boyunca yiyecek ve içecek ikramının yapıldığı kampanyada, kan verenlere günün anısına küçük hatıra eşyaları da verildi.

Düzenlenen kampanyaya SAÜ Kızılay Öğrenci Topluluğu başta olmak üzere 10 öğrenci topluluğu, Serdivan Belediyesi, Kızılay Kan Merkezi Sakarya Şubesi de destek verdi.

30/04/2015 – ST