Kamu Politikaları Çözümlemelerinde Yöntem Sorunları Konuşuldu

Kamu Politikaları Çözümlemelerinde Yöntem Sorunları Konuşuldu
16.09.2015
617
A+
A-

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Siyasal Bilgiler Fakültesi’nce düzenlenen 6. Kamu Politikaları Çalıştayı, “Kamu Politikaları Çözümlemelerinde Yöntem Sorunları” konulu seminerle başladı.

SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen ve Penn State Harrisburg Üniversitesi’nden Prof. Dr. Göktuğ Morçöl’ün konuşmacı olarak yer aldığı seminerde, SAÜ’den ve Türkiye’nin birçok üniversitesinden öğretim elemanları, araştırmacılar, yüksek lisans ile doktora öğrencileri katıldı.

Seminerde politikanın çok karmaşık bir süreç olduğuna değinen Prof. Dr. Göktuğ Morçöl, yapılan kamu politikası çözümlemesinin karar alma mekanizmasına aktarılabileceğini ifade ederek, ancak bunun tek bir formülü olmadığına vurgu yaptı. Çözümlemenin hakkıyla ve var olan en iyi bilimsel yöntemlerle yapılması gerektiğine dikkat çeken Morçöl, yöntemlerin iyi ve doğru bir şekilde, bütün zayıflıklarının ve güçlü yanlarının dikkate alınarak kullanılmasının uzun vadede yapılması gereken en doğru şey olduğunu söyledi.

Kamu politikalarının incelenmesinde en temel sorunun incelenecek yöntemin bulunması olduğunu belirten Morçöl, yeni oluşan bir alan olan kamu politikaları çözümlemelerinin biçimlenme sürecinde yapılan bu tür bilimsel tartışmaların önemli olduğunu söyledi. Morçöl, “Özneliklerin değer yargılarının ve politik güç ilişkilerinin kamu politikaları çözümlemelerinde önemli roller oynadıkları ve sorunlar yarattıkları doğru. Ancak bu sorunlar kamu politikaları çözümlemelerinin öznelliklere göre biçimlenmesini gerektirmiyor. Kamu politikaları çözümlemelerinin gerçekten işe yarayabilmesi için bunların olabildiğince nesnel olarak yapılması, özellikle de bilimsel araştırma yöntemlerinin bilerek ve sistematik olarak uygulanması gerekli” ifadelerini kullandı.

16/09/2015 / ST


617 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.