Kampüste Bisikletli Günler Başladı

Kampüste Bisikletli Günler Başladı
21.04.2016
1.153
A+
A-

Sağlık Bakanlığı tarafından başlatılan “Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı” kapsamında Sakarya Üniversitesi’ne hibe edilen 100 adet bisiklet teslim edildi.

Sakarya Üniversitesi Merkez Kafeterya’nın önüne park edilen bisikletler öğrencilerin kullanımını bekliyor. Bisikletlerin günlük kullanımı için öğrenciler Merkez Kafeterya içinde stand kuran Sakarya Üniversitesi Bisiklet Topluluğu’na kayıt olmaları gerekecek.

Bisiklet kullanımı fiziksel aktiviteyi arttırarak obezitenin önüne geçiyor. Nitekim Bisikletin alternatif bir ulaşım aracı olarak kullanıldığı ülkelerde obezitenin çok daha az görüldüğü ve yaşam beklentisinin yüksek olduğu bilinen bir gerçek. Sağlık Bakanlığı başlatmış olduğu program ile bisiklet kullanımının da artmasını amaçlıyor.

Sağlık Bakanlığı’nın 2010 yılında başlattığı  ‘Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı’ ile 15 yaş ve üzeri nüfusta yeterli fiziksel aktivite yapanların oranının yüzde 62’ye çıkarılması hedefleniyor. Bu hedef doğrultusunda en iyi araçlardan birisi olan bisiklet kullanımının yaygınlaştırılması da amaçlanıyor.

21.03.2016 – YC


1.153 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.